Απόψε ο χρησμός του FTSE Russell για αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές

Απόψε ο χρησμός του FTSE Russell για αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές

Η διαδικασία για να αναβαθμιστεί το Χ.Α. προϋποθέτει να ενταχθεί από τους οίκους σε watch list για διάστημα 12-18 μηνών - Ποια κριτήρια πληροί το ελληνικό χρηματιστήριο για αναβάθμιση και ποια όχι

xrimatistirio_athina_arthro
Σήμερα το βράδυ, μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο οίκος FTSE Russell αναμένεται να ανακοινώσει το αν η Ελλάδα μπήκε σε watch list για αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά εντός το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική είναι η μοναδική κεφαλαιαγορά εντός Ευρωζώνης που – από το 2013 οπότε και υποβαθμίστηκε – δεν είναι στις ανεπτυγμένες, αλλά στις αναδυόμενες.

Και, παρά το γεγονός ότι ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, η κατάταξη στις ανεπτυγμένες αγορές είναι χρονοβόρα και δύσκολη, καθώς αποτελεί απόφαση τεσσάρων οίκων: του FTSE Russell, θυγατρικής του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, του MSCI της Morgan Stanley, του S&P Dow Jones Indices, θυγατρικής της S&P Global και του Εurostoxx, θυγατρικής του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Η διαδικασία για να αναβαθμιστούμε σε ανεπτυγμένη αγορά προϋποθέτει να ενταχθούμε από τους οίκους σε μια λίστα παρακολούθησης ή watch list για διάστημα 12-18 μηνών και να ικανοποιήσουμε τα κριτήρια που θέτουν.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια ο οίκοι σε διαβούλευση με μεγάλους θεσμικούς επενδυτές αποφασίζουν αν μπορεί να γίνει η μετάταξη. Έως τώρα, μόνο ο S&P έχει θέσει την αγορά μας σε watch list, από τον περασμένο Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

Σάλος στην Ισπανία από το χαστούκι που έριξε 31χρονος μετανάστης σε παιδί ενός έτους - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης