Αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου - Κάτω από τα 80 δολάρια υποχώρησε το Μπρεντ

Αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου - Κάτω από τα 80 δολάρια υποχώρησε το Μπρεντ

Τη Δευτέρα οι τιμές αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου, εν μέσω φόβων γενίκευσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή

petrelaio_new_xr-1_jpg-1
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, μετά την άνοδό τους χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου, εν μέσω φόβων γενίκευσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν 1,54% στα 79,68 δολάρια ανά βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχώρησαν 1,17% στα 75,97 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν πάνω από 3% τη Δευτέρα, προσθέτοντας στο ράλι της περασμένης εβδομάδας.

Το ράλι ξεκίνησε μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. Το Ισραήλ ορκίστηκε να προβεί σε αντίποινα και σταθμίζει τις επιλογές του, με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν να θεωρούνται πιθανός στόχος.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι μια επίθεση στις ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές είναι απίθανη και έχουν προειδοποιήσει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σημαντικές πτωτικές πιέσεις εάν το Ισραήλ επικεντρωθεί σε οποιονδήποτε άλλο στόχο.

Ακόμη και αν μια επίθεση στοχεύσει τις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, υπάρχει εφεδρική ικανότητα εφοδιασμού 7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα εντός του ΟΠΕΚ για να αναπληρώσει την απώλεια της παραγωγής πετρελαίου, σημείωσαν την Παρασκευή οι αναλυτές της ANZ Bank.

Εν τω μεταξύ, ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 5 στο δρόμο του προς τη Φλόριντα, αφού ανάγκασε τουλάχιστον μία πλατφόρμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ να κλείσει τη Δευτέρα.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Αθήνα: Νεκρός από μαχαιριές 28χρονος – Παραδόθηκαν δύο αδέρφια

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

Σκάνδαλο με βιασμούς και trafficking απειλεί rich & famous - Ποιοι «τρέμουν» τις αποκαλύψεις για τα πάρτι οργίων του Diddy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης