Εφορία: Νέα χρέη 4,31 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου

Εφορία: Νέα χρέη 4,31 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου

Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 107,27 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 26,3 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης

ofeiles_eforia
Αυξητικούς ρυθμούς εξακολουθούν να καταγράφουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Εφορία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προς την Εφορία για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου ανήλθε σε 4,31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,6 δισ. ευρώ αφορούν απλήρωτους φόρους από φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αύξηση των χρεών σημειώνεται με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με προηγούμενους μήνες, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική βελτίωση στη συμμόρφωση των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα τα χρέη αυξήθηκαν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν η αύξηση έφτανε το 1 δισ. ευρώ μηνιαίως. Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 107,27 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 26,3 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Το ποσό των 107,27 δισ. ευρώ βαρύνει 3,83 εκατομμύρια φορολογούμενους. Ήδη έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις, σε 1,5 εκατομμύρια οφειλέτες, ενώ 2,1 εκατομμύρια ακόμα που χρωστούν στο Δημόσιο θα πρέπει να ανησυχούν για ενδεχόμενα μέτρα στο μέλλον.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα για το 7μηνο:

• Το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 4,315 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 3,871 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 11,5%). Το ίδιο διάστημα, το νέο ληξιπρόθεσμο, εξαιρουμένων των 10 μη φορολογικών κατηγοριών, έφτασε τα 3,728 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 3,461 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 7,7%).

• Οι συνολικές εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 1,422 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2023 είχαν φτάσει τα 1,159 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 22,6%).

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Οδύσσεια δύο παιδιών ανάμεσα στη μάνα Playmate και τον πατέρα κροίσο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης