Πώς θα ξεκλειδώσουν τις επιδοτήσεις οι τράπεζες – Πρώτη προτεραιότητα οι ανακαινίσεις κατοικιών

Πώς θα ξεκλειδώσουν τις επιδοτήσεις οι τράπεζες – Πρώτη προτεραιότητα οι ανακαινίσεις κατοικιών

Συστηματική συζήτηση έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες τόσο με το Υπουργείο όσο και με άλλους φορείς για να χαλαρώσουν σημαντικά τα κριτήρια που αφορούν χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να ανακαινιστούν κατοικίες και όχι μόνον

anakainisi

Να χαλαρώσουν τα κριτήρια της επιδότησης για τις ανακαινίσεις και τα ενεργειακά προγράμματα επιχειρούν οι τράπεζες στο πλαίσιο και των δεσμεύσεών τους προς την ΕΚΤ αλλά και του γεγονότος πως σε λιγότερο από μια δεκαετία δεν θα είναι ανοιχτή η αγορά για ακίνητα χαμηλής ενεργειακής κλάσης.

Με συνεργασίες, απλοποίηση διαδικασιών και ενεργοποίηση πλατφορμών τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας επιχειρούν να μοχλεύσουν τη χρηματοδότηση που προορίζεται για τους ιδιώτες πελάτες τους υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό την καταναλωτική πίστη.

Τα κριτήρια – τα προβλήματα

Mία νέα κουλτούρα που θα διέπει την καταναλωτική πίστη στο σύνολό της με έμφαση της στεγαστική σχεδιάζουν οι τράπεζες και στόχο να διευκολύνουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης των ιδιωτών προκειμένου αυτοί να μπορέσουν απρόσκοπτα να ενταχθούν σε προγράμματα με τη χρήση κοινοτικών κονδυλίων. Ιδιαίτερα σε προγράμματα που βοηθούν ανακαινίσεις ακινήτων με βάση τις επιταγές της κλιματικής αλλαγής.

Συστηματική συζήτηση έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες τόσο με το Υπουργείο όσο και με άλλους φορείς για να χαλαρώσουν σημαντικά τα κριτήρια που αφορούν χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να ανακαινιστούν κατοικίες και όχι μόνον.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός στη Φλόριντα για τον Μίλτον: Περιμένουν πάνω από 5 μέτρα ύψος νερού - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα για τη βία ανηλίκων: «Οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο, όχι τα παιδιά»

Η ακτινογραφία του πόθεν έσχες Κασσελάκη: Το χαρτοφυλάκιο των $4 εκατ., τα ακίνητα και τα δάνεια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης