Σκυλακάκης: Θα περάσουμε από το νυχτερινό ρεύμα σε διζωνικό τιμολόγιο

Σκυλακάκης: Θα περάσουμε από το νυχτερινό ρεύμα σε διζωνικό τιμολόγιο

Τις μεσημεριανές ώρες και το Σαββατοκύριακο οι φθηνές ώρες - Μέχρι την αρχή του χρόνου το νέο σύστημα 

skylakakis
Τη μετάβαση από το σημερινό σύστημα με το νυχτερινό ρεύμα σε ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο, με τη μια ζώνη τις μεσημεριανές ώρες και το Σαββατοκύριακο, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον Action24, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι το σύστημα με το νυχτερινό τιμολόγιο δεν ανταποκρίνεται πλέον στα δεδομένα της αγοράς, δεδομένου ότι τις ώρες εκείνες το ρεύμα είναι πια ακριβότερο.

Αντιθέτως, το ρεύμα είναι σήμερα φθηνότερο τα μεσημέρια, λόγω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τα Σαββατοκύριακα. Στο βαθμό που οι αναλογικοί μετρητές της κατανάλωσης ρεύματος επιτρέπουν την ύπαρξη δύο ζωνών, έχει νόημα να περάσουμε σε ένα νέο διζωνικό σύστημα, αντί του νυχτερινού τιμολογίου.

«Αυτό, νομίζω, μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε να το εισάγουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4r29y25ocwh)

«Θα περάσουμε από το λεγόμενο νυχτερινό ρεύμα σε ένα διζωνικό τιμολόγιο. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος, που όταν δεν υπήρχε ζήτηση το βράδυ έδινε η τότε ΔΕΗ το νυχτερινό τιμολόγιο. Τώρα το βράδυ είναι η πιο ακριβή ώρα της ημέρας, και οι πιο φθηνές είναι τα μεσημέρια, όταν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά, και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές. Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, γιατί αυτό θα επιτρέψει να είναι φθηνότερα τα τιμολόγια που θα δίνουν οι πάροχοι. Έχουμε αυτή τη στιγμή αναλογικούς μετρητές, που δεν είναι «έξυπνοι», αλλά έχουν δύο ζώνες. Με αυτό το δεδομένο, θα πάμε σε δύο ζώνες, μία τις μεσημεριανές ώρες (10:00 ή 11:00 με 15:00 ή 16:00) και τα Σαββατοκύριακα -όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτό, νομίζω, μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε να το εισάγουμε» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4r2fpkie3ih)

Ο κ. Σκυλακάκης υπενθύμισε πως τα πράσινα τιμολόγια ως θεσμική ρύθμιση λήγουν στο τέλος του έτους και αναφέρθηκε στις επικείμενες αλλαγές με την εισαγωγή των «πορτοκαλί», δυναμικών τιμολογίων, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που έχει προχωρήσει σημαντικά η εισαγωγή των ψηφιακών μετρητών.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4r2cjg8qd01)

Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός στη Φλόριντα για τον Μίλτον: Περιμένουν πάνω από 5 μέτρα ύψος νερού - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Σκάνδαλο στο τουρκικό ποδόσφαιρο: 24χρονη διαιτητής κατηγορείται για sex tape με 61χρονο παρατηρητή διαιτησίας

To σέξι βίντεο της Πάρις Χίλτον που τρέλανε την Λόρεν Σάντσεζ και άρεσε στην Τζέσικα Άλμπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης