Κρίσιμη συνάντηση τραπεζών με τους θεσμούς – Τα 4+1 θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων

Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα, ποιοι μετέχουν - Καμπανάκι για τους μειωμένους πλειστηριασμούς, τις ανακτήσεις και τις χρηματοδοτήσεις

Τέσσερα και ένα κρίσιμα θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα των θεσμών που θα συναντηθούν σήμερα, με φυσική παρουσία, με τις συστημικές τράπεζες. Παρόντες, σε ανώτατο επίπεδο και τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα και κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και τον ESM.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, και τα υψηλά επιτόκια έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο της ανησυχίας στους θεσμούς που ρίχνουν όλο τους το βάρος στη μη δημιουργία κόκκινων δανείων και στην επίλυση των αδυναμιών του συστήματος που για την χώρα μας εντοπίζονται κυρίως στους αργούς ρυθμούς της Δικαιοσύνης και των Δημοσίων Υπηρεσιών εν γένει. Για τη μεταγραφή συμβολαίων στο κτηματολόγιο απαιτείται κατά Μ.Ο. χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Η πορεία των κόκκινων δανείων δεν είναι κακή καθώς συνεχίζεται ο περιορισμός τους θα οδηγήσει τις συστημικές τράπεζες κάτω από το 3% το 2025.

Μείωση των πλειστηριασμών κατά 20% καταγράφουν τα στοιχεία των τραπεζών ενώ περίπου ένα 50% των ακινήτων καταλήγουν εκ νέου στις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο τυφώνας Μίλτον χτυπάει τη Φλόριντα, αναφορές για νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι - Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ιστορία της ζωής του άτυχου ποδοσφαιριστή, που πέθανε μόλις στα 31 του χρόνια - Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Νεκρός ανασύρθηκε από την πισίνα του σπιτιού του ο Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr