Αυξάνονται οι τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – Νέες προσθήκες και από την Aegean

Αυξάνονται οι τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – Νέες προσθήκες και από την Aegean

Κατά το επτάμηνο του 2024 οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη χώρα μας ανήλθαν σε 402.348, έναντι 357.885 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους

AEGEAN
Αυξημένες τουριστικές ροές που αποτυπώνονται και στα επίσημα νούμερα παρουσιάζει η κίνηση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, με αυξημένες τις αφίξεις μέσα στο 2024 και μεγάλες αεροπορικές όπως η AEGEAN να προχωρούν σε ενίσχυση του προγραμματισμού τους για το επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της θερινής σεζόν του 2025.

Στην τελευταία ετήσια έκθεση για την οικονομία και τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα επικαλείται τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας όσον αφορά τις τουριστικές ροές: Όπως προκύπτει, κατά το επτάμηνο του 2024 οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη χώρα μας ανήλθαν σε 402.348, έναντι 357.885 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Συνολικά, το 2023, υπήρξε αύξηση σε ποσοστό 90% των Τούρκων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σε σχέση με το 2022 φτάνοντας τις 877 χιλιάδες το 2023. «Παράλληλα, η υλοποίηση του προγράμματος χορήγησης θεώρησης εισόδου διάρκειας 7 ημερών, με διαδικασία express, σε νησιά του Αιγαίου αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τις τουριστικές ροές από Τουρκία», αναφέρεται στην έκθεση.

Αντίστοιχα, η Τουρκία αποτέλεσε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Έλληνες το 2023, ενώ και φέτος καταγράφεται αύξηση με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακασέτας: Ντροπή για ορισμένους δημοσιογράφους...

Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος - Καληνύχτα, κουράστηκα, απαντά ο Πολάκης

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπάλντοκ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης