Boeing: Η εταιρεία περικόπτει το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

Σειρά μέτρων λαμβάνει η εταιρεία – Οι πρώτες παραδόσεις του 777Χ θα καθυστερήσουν για ένα χρόνο

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η Boeing, που θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως.

Η εταιρεία θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα.

Ο Κέλι Όρτμπεργκ εκτελεστικός διευθυντής της Boeing σ' ένα μήνυμά του προς τους εργαζόμενους τόνισε ότι μια σημαντική μείωση των εργαζόμενων στην εταιρία είναι απαραίτητη «προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στην οικονομική μας πραγματικότητα», μετά από μία συνεχιζόμενη απεργία των 33.000 εργαζόμενων της Δυτικής Ακτής που προκάλεσε εμπόδια στην παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777.

«Αλλάζουμε τα επίπεδα του προσωπικού μας για να προσαρμοστούμε στην οικονομική πραγματικότητά μας, αλλά και για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις προτεραιότητες μας. Μέσα στους επόμενους μήνες προγραμματίζουμε να μειώσουμε τον αριθμό του συνολικού προσωπικού μας κατά περίπου 10%. Οι μειώσει αυτές θα περιλαμβάνουν στελέχη της διοίκησης, διευθυντές και εργαζόμενους», ανέφερε το μήνυμα του Όρτμπεργκ.

Η χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της Boeing κατέγραψε μείωση 1,1%, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Οι σαρωτικές αλλαγές είναι μία μεγάλη κίνηση από τον Όρτμπεργκ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο, με την Boeing να υπόσχεται την επανεκκίνηση των σχέσεων της εταιρίας με τους εργαζόμενους, αλλά και με την ένωσή τους.

Η Boeing ανέφερε έσοδα προ φόρων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της άμυνας, αλλά κι από δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών. Στις 20 Σεπτεμβρίου, η εταιρία απέλυσε τον υπεύθυνο του προβληματικού τομέα διαστήματος και άμυνας Τεντ Κόλμπερτ.

Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε μία ξεχωριστή ανακοίνωση η εταιρία ανέφερε ότι τώρα αναμένει έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση απώλεια ανά μετοχή στα 9,97 δολάρια, αλλά κι ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα λειτουργικής οικονομικής ρευστότητας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχή ανακοίνωσαν οι «Κασσελίστας» - Δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματος

O Diddy αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη φυλακή με το... φαγητό, δήλωσε ο δικηγόρος του

Θρήνος για τον 45χρονο πυροσβέστη που σκοτώθηκε στον Ασπρόπυργο - «Ηταν έμπειρος οδηγός» λέει ο αδερφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr