Attica Bank: Eγκρίθηκε η ΑΜΚ – Πότε θα γίνει το reverse split (upd)

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Attica Bank

To ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή μετοχών από το Reverse Split και ενημέρωση για τη Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου. Έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης.

Η αυριανή 15η Οκτωβρίου 2024 ορίζεται ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων κοινών μετοχών πριν από το Reverse Split και με δικαίωμα προτίμησης.
Στις 16 του μηνός θα ακολουθήσει η προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων κοινών μετοχών πριν από το Reverse Split και αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης – προσαρμογή της τιμής της μετοχής.

Τα δικαιώματα θα πιστωθούν στις 18 Οκτωβρίου στους δικαιούχους ενώ στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από το Reverse Split.

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου θα πρέπει να ασκηθούν τα δικαιώματα της αύξησης κεφαλαίου ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της τράεπζας για την έκδοση των Μετοχών από την Ενάσκηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών που αντιστοιχούν σε Τίτλους Κτήσης Μετοχών που ασκήθηκαν κατά την περίοδο ενάσκησης και την προσαρμογή του άρθρου που αφορά στο μετοχικό κεφάλαιο στο Καταστατικό. Πιστοποίηση καταβολής των Μετοχών από την Ενάσκηση των Τίτλων οι οποίοι θα διαπραγματευτούν στο Χ.Α. στις 4 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με την αύξηση
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έχει οριστεί σε 1,87 ευρώ ανά μετοχή και δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.
Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν νέες μετοχές με αναλογία 677,4209451157461 νέες για κάθε μια παλιά μετοχή της Τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται σε ποσό 18.000.000,20 ευρώ και θα διαιρείται σε 360.000.004 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές ονομαστικής αξίας €0,05 η κάθε μία. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης, θα ανέλθουν σε ποσό 672.207.703,20 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πλήγμα με drone στο βόρειο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: Ήταν μια πρόγευση

Η Ελλάδα 2-0 την Ιρλανδία, αφιέρωσε τη νίκη στον Μπάλντοκ και παίζει την πρωτιά με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ - Δείτε τα γκολ

Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από δύο άνδρες στη Λέσβο - Την απειλούσαν ότι θα ανεβάσουν βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr