Χρηματιστήριο Αθηνών: Προβάδισμα των αγοραστών, πάνω από τις 1.420 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προβάδισμα των αγοραστών, πάνω από τις 1.420 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο - Συσσώρευση και κόπωση χαρακτηρίζουν την εγχώρια αγορά - Τα βλέμματα στην ετυμηγορία της Standard & Poor’s για το ελληνικό αξιόχρεο

xrimatistirio
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει «εγκλωβιστεί» μεταξύ των 1.400 με 1.450 μονάδων, με μερικές πρόσκαιρες υπερβάσεις των συγκεκριμένων επιπέδων. Η Αθήνα μετρά μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις εντός του Οκτωβρίου, ενώ ο κινητός μέσος όρος (ΚΜΟ) 200 ημερών των 1.396 μονάδων αποτελεί το βασικό σημείο στήριξης.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (14/10) ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,35% στις 1.421,70 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.421,18 (χαμηλό ημέρας) και των 1.423,78 μονάδων (υψηλό ημέρας). Στο επίκεντρο βρίσκεται η Attica Bank μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 735 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε επίσης την εισαγωγή των νέων μετοχών της Cenergy Holdings από την ΑΜΚ ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Σε βαρόμετρο έχει εξελιχθεί η Εθνική λόγω της ενίσχυσης του free float της τραπεζικής μετοχής, στον απόηχο του πρόσφατου placement. Στοίχημα η επιστροφή της σε τιμές άνω της ιδιωτικής τοποθέτησης (7,55 ευρώ) και σε δεύτερη φάση η επαναπροσέγγιση των 8 ευρώ.

Συσσώρευση και κόπωση χαρακτηρίζουν την εγχώρια αγορά λόγω των συνεχόμενων placement, ομολογιακών εκδόσεων και αυξήσεων κεφαλαίων. Δεσμεύθηκε μεγάλο μέρος της διαθέσιμης ρευστότητας, χωρίς να εισέρχονται νέα κεφάλαια, προκειμένου να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι traders περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις και αναδιαρθρώσεις θέσεων.

Κλείσιμο
Στο προσκήνιο παραμένουν οι γεωπολιτικές αναταράξεις που επικρατούν στη Μέση Ανατολή. Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης το σχέδιο τόνωσης της κινεζικής οικονομίας και τις πιθανές επιπτώσεις του στις παγκόσμιες αγορές. Παράλληλα, κρατούν χαμηλό προφίλ ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας στρέφονται στην ετυμηγορία της Standard & Poor’s (S&P) για το ελληνικό αξιόχρεο, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός οίκος έχει δώσει από πέρυσι την επενδυτική βαθμίδα στη χώρα, αξιολογώντας την με «BBB-» και θετικό outlook.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πλήγμα με drone στο βόρειο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: Ήταν μια πρόγευση

Η Ελλάδα 2-0 την Ιρλανδία, αφιέρωσε τη νίκη στον Μπάλντοκ και παίζει την πρωτιά με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ - Δείτε τα γκολ

Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από δύο άνδρες στη Λέσβο - Την απειλούσαν ότι θα ανεβάσουν βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης