JP Morgan: Οι αλλαγές που θα φέρει μια πιθανή αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου από τον οίκο FTSE

JP Morgan: Οι αλλαγές που θα φέρει μια πιθανή αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου από τον οίκο FTSE

Πόσες εισηγμένες θα είναι επιλέξιμες για ένταξη στον νέο δείκτη FTSE Developed Markets από τις 33 που αποτελούν τις συμμετοχές του FTSE Emerging Markets - Οι εισροές και οι εκροές στις μετοχές

xrimatistirio_xr
Η JP Morgan σε ειδικό report ασχολείται διεξοδικά με τις ανακοινώσεις του οίκου FTSE Russell και την πιθανή αναθεώρηση της Ελλάδας σε αναπτυγμένη αγορά. «Ο FTSE Russell θα προσθέσει την Ελλάδα για πιθανή προαγωγή από την κατηγορία των προηγμένων αναδυόμενων (advanced emerging – EM) σε αναπτυγμένη αγορά (developed markets – DM). Ο βρετανικός οίκος θα δώσει νέα ενημέρωση τον Μάρτιο του 2025 σχετικά με την πορεία παρακολούθησης της Ελλάδας στο πλαίσιο της ενδιάμεσης ταξινόμησης των μετοχών του FTSE Equity Country Classification», επισημαίνει η JPM.

Αν η Ελλάδα αναβαθμιστεί σε καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς, η ομάδα ανάλυσης της JPM προβλέπει ότι από τις 33 εταιρείες που αποτελούν τις συμμετοχές του FTSE Emerging Markets, οι 29 εταιρείες θα είναι επιλέξιμες για ένταξη στον νέο δείκτη FTSE Developed Markets. H Ελλάδα πληροί και τα 22 κριτήρια του FTSE Quality of Matrix που απαιτούνται για την απόκτηση του καθεστώτος της αναπτυγμένης αγοράς και επίσης πληροί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη επενδύσιμη κεφαλαιοποίηση της αγοράς, τον ελάχιστο αριθμό τίτλων, αλλά και τα κριτήρια του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος ανά κάτοικο.

Ο οίκος FTSE Russell διατηρεί την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας ως «κερδοσκοπική» με βάση τη χαμηλότερη αξιολόγηση του κρατικού αξιόχρεου που αποδίδεται στην Ελλάδα από τους τρεις κύριους πιστωτικούς οίκους αξιολόγησης. Η αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της κατηγορίας σε «επενδυτική», με προοπτικές που δεν αξιολογούνται ως «αρνητικές» απαιτείται για την ανακατάταξη σε καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς. Ο FTSE Russell πρόκειται να παράσχει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση Watch κατάσταση Ελλάδας ως μέρος της ταξινόμησης των μετοχών του FTSE Equity Country Classification τον Μάρτιο του 2025 σε ενδιάμεση ενημέρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις χιλιάδων ακινήτων με τις νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιογεω

Stalkers: Οι εφιαλτικές ιστορίες που έζησαν Κορακάκη, Πλούταρχος και άλλοι διάσημοι

Αήττητη συνεχίζει η Ελλάδα στο Nations League: Το 2-0 με την Ιρλανδία, η συγκίνηση για τον Μπάλντοκ και το... Μουντιάλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης