ΔΝΤ: Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα φτάσει τα 100 τρισ. δολάρια έως το τέλος του 2024

Το ΔΝΤ αναμένει ότι το χρέος θα προσεγγίσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις για να σταθεροποιήσουν τον δανεισμό

Τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή το 93% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα αγγίξει το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με κινητήριες δυνάμεις τις ΗΠΑ και την Κίνα. Αυτό προβλέπει ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο τελευταίο του Fiscal Monitor -μια επισκόπηση των παγκόσμιων εξελίξεων στα δημόσια οικονομικά- το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένει ότι το χρέος θα προσεγγίσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις για να σταθεροποιήσουν τον δανεισμό.

Το χρέος αναμένεται να αυξηθεί στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα.

«Η αναμονή είναι επικίνδυνη: οι εμπειρίες των χωρών δείχνουν ότι το υψηλό χρέος μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς αντιδράσεις της αγοράς και περιορίζει τα περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών ενόψει αρνητικών σοκ», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ - Δείτε βίντεο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή που δεν πήρε ποτέ κόκκινη κάρτα

Η ΝΔ τραβάει γραμμή με τη Λατινοπούλου χωρίς να την καθιστά συνομιλήτρια - Η επανεμφάνιση των «πρώην»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr