Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok: Όλη η αλήθεια για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok: Όλη η αλήθεια για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων

«Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζόμενων», χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός τη ρύθμιση για τα φιλοδωρήματα

arthrou-mitsotakis-anartisi
Με ένα νέο βίντεο στο TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων.

Αφού ξεκινάει με έναν αυτοσαρκασμό («τρία tips για τα tips. Πρέπει να είναι το χειρότερο λογοπαίγνιο που έχω κάνει ποτέ μου»), ο πρωθυπουργός εξηγεί τι ισχύει με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την οποία χαρακτηρίζει ως μια «δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζόμενων».

Αναλυτικά όσα λέει:

«Όλη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα. Η δουλειά στην εστίαση είναι δύσκολη και απαιτητική και το να αφήνουμε ένα tip στους εργαζόμενους οι οποίιο μας εξυπηρετούν είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς.

@kyriakosmitsotakis_

Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis
Κλείσιμο


Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων, για τα φιλοδορώματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Απλά το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον Covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα. Και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο ως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτό πληρώνεται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι και αυτό είναι δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε να δημιουρ΄γησουμε και εργαζόμενους δύο κατηγοριών γιατί υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα. Και αν κάποιος εργαζόμενος σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με τα φιλοδωρήματα, να γνωρίζετει ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Πιστεύω να καταλάβατε τώρα ποια είναι η αλήθεια και ότι πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση. Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζόμενων».



Ειδήσεις σήμερα:

«Έχετε 30 μέρες διορία» - Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων εάν δεν κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Αντώνης Σαμαράς: Από το «θα σας πάω μέχρι τέλους» στη χειραψία και τα «πηγαδάκια» με τον Νίκο Παππά


Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των ανηλίκων - Θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης