Νέα διάκριση για την ελληνική ναυτιλία - Ο Γιάννης Ξυλάς εξελέγη πρόεδρος της INTERCARGO

Διαδέχτηκε τον Δημήτρη Φαφαλιό ο οποίος στα έξι χρόνια της θητείας έκανε ένα τεράστιο έργο σε κρίσιμες περιόδους όπως η πανδημία, οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και η πράσινη μετάβαση

Μία ακόμη διεθνή διάκριση για την ελληνική ναυτιλία. Ο Γιάννης Α.Ξυλάς, παραδοσιακός Έλληνας πλοιοκτήτης εξελέγη πρόεδρος της διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων-Intercargo διαδεχόμενος έναν άλλον παραδοσιακό πλοιοκτήτη τον, Δημήτρη Φαφαλιό.

Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, χθες, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Ξυλάς αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2025, ενώ ο Δημήτρης Φαφαλιός ο οποίος παραδίδει μετά από έξι χρόνια τον έλεγχο της γέφυρας της INTERCΑΡGΟ.

Αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει ο Uttam Kumar Jaiswal της Pacific Basin Shipping Limited και η Μεταξία Ψάλτη παίρνει τη θέση του Σπύρο Ταράση.

Ο Δημήτρης Φαφαλιός έκανε μία αναδρομή στα πεπραγμένα στη διάρκεια της θητείας του εστιάζοντας στην υγειονομική πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν. Τόνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται πάντοτε η ασφάλεια των ναυτικών.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Α. Ξυλάς αναφέρθηκε στο σημαντικότατο έργο του Δημήτρη Φαφαλιού και στα επιτεύγματά του κατά τη θητεία του.

Μίλησε για τις κυριότερες προτεραιότητές του, στις οποίες συγκαταλέγονται η διατήρηση του υπάρχοντος αριθμού μελών της, η διάδοση της σημασίας της INTERCARGO για την παγκόσμια ναυτιλία και η επέκταση της επιρροής της σε όποιες αγορές που δεν εκπροσωπείται σε σημαντικό βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr