ΥΠΟΙΚ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ σε ένα χρόνο από τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές

ΥΠΟΙΚ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ σε ένα χρόνο από τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρου Τσάπαλου - «407.000 επιχειρήσεις έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους κι έτσι ξεπεράσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

463751713_10160700908944037_2242702660523309012_n
Μείωση στους φόρους, με έσοδα που φέρνουν στο κράτος τα POS από τη μείωση στη φοροδιαφυγή, προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι ανάπτυξη και διασύνδεση των POS συνέβαλαν στο να εισπράξει το κράτος 10% περισσότερα έσοδα από ΦΠΑ, στο α΄εξάμηνο φέτος εν σχέσει με ένα χρόνο πριν.

Στην ανάρτησή του ο Όμηρος Τσάπαλας αναφέρει τα εξής:

«Πολλοί αμφισβήτησαν ότι θα γίνει πράξη, η διασύνδεση όμως των POS με τις ταμειακές μηχανές είναι πλέον πραγματικότητα! 407.000 επιχειρήσεις έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους. Κι έτσι ξεπεράσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 400.000 συνδέσεις, μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτή η εμβληματική μεταρρύθμιση δεν είναι απλά ένα «γινάτι» της δημόσιας διοίκησης. Παράγει ήδη απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι το α’ εξάμηνο του 2024 είχαμε παραπάνω 10,3% έσοδα από ΦΠΑ, σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2023. Σ’ αυτό συνέβαλε τόσο η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές όσο και η ανάπτυξη της οικονομίας. Επίσης, παρατηρείται το 8μηνο του 2024 σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε μια σειρά από κλάδους, όπως η εστίαση, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα ξενοδοχεία, στους γιατρούς. Κι αυτό σημαίνει παραπάνω έσοδα για το κράτος. Έχουμε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής θα μας επιτρέψει να μειώσουμε περαιτέρω τους φόρους.

Κλείσιμο
Θα πρεπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της δύσκολης, δίχως αμφιβολία, προσπάθειας: τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που φρόντισαν να διασυνδέσουν τα συστήματά τους, τους τεχνικούς, τους παρόχους. Και φυσικά τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Μαζί τα καταφέραμε! Και συνεχίζουμε με την υλοποίηση και των υπόλοιπων πρωτοβουλιών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».


Ειδήσεις σήμερα:

Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Φρίκη στην Αθήνα: 45χρονος από τη Συρία βίαζε 6χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης