Αλέξης Πατέλης: Η Ελλάδα 1η στην Ευρώπη στη σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία τρία χρόνια

Αλέξης Πατέλης: Η Ελλάδα 1η στην Ευρώπη στη σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία τρία χρόνια

«Υπομονή» και «επιμονή» ζητά ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

alexispatelis
Την πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ για τα χρόνια 2021-2022-2023, σημειώνει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Χ.

Με αφορμή την αναθεώρηση των στοιχείων ΑΕΠ στις χώρες της ΕΕ, που ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων για το 2025 όπως έγραφε το πρωί το protohema.gr, ο κ. Πατέλης παρουσιάζει το διάγραμμα που επιβεβαιώνει την πρωτιά της Ελλάδας.

«Μετά την αναθεώρηση των στοιχείων ΑΕΠ στις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα 🇬🇷είναι 1η στην ευρωζώνη 🇪🇺στη σωρευτική αύξηση του κατά κεφαλή πραγματικού ΑΕΠ τα έτη 2021, 2022 και 2023, και 5η αν προσθέσουμε και το 2020» γράφει ο κ. Πατέλης

Κλείσιμο


Σε δεύτερη του ανάρτηση, μάλιστα, επισημαίνει ότι «για το 2023, τα στοιχεία δείχνουν τώρα πραγματική ανάπτυξη 🇬🇷ΑΕΠ +2,3%, με τις πάγιες επενδύσεις τριπλάσιες στο +6,6%, και όλα αυτά παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του Ντανιελ».

«Ναι, η κρίση μας πήγε πολύ πισω. Αλλά ναι, τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουμε και πάλι. Υπομονή. Επιμονή» καταλήγει ο κ. Πατέλης.


Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός πέταξε από το λεωφορείο επιβάτη επειδή είχε μαζί του τη γάτα του!

Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό από τη Μυτιλήνη που έγραψε φάρμακα χιλιάδων ευρώ: Είστε πρώτη και με διαφορά στη λίστα

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παντρεύτηκε τον σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης