Blinkist: Η εταιρεία όπου είναι το ίδιο δύσκολο να μπεις όσο και στο Χάρβαρντ

Ποια είναι η βραβευμένη startup με έδρα το Βερολίνο, που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ για την προσφορά της στην παγκόσμια εκπαίδευση- Τα “blinks”, η “συμπιεσμένη” γνώση των 15 λεπτών και η τεράστια παγκόσμια επιτυχία

Το 2018, η Blinkist ανακοίνωσε ότι αναζητά 73 νέα στελέχη. Έλαβε χιλιάδες αιτήσεις από όλο τον κόσμο, προχώρησε σε 1.600 συνεντεύξεις υποψηφίων και τελικά προσέλαβε λιγότερους από 100. Το ποσοστό επιτυχίας ήταν 4,6%, όσο ακριβώς ήταν και το ποσοστό εισαγωγής στο Χάρβαρντ την ίδια χρονιά.

«Το να έχεις το Χάρβαρντ στο βιογραφικό σου ανοίγει πολλές πόρτες – το ίδιο ισχύει και για την Blinkist. Μια εταιρεία που βρίσκεται σε ταχεία άνοδο και χτίζεται από μερικούς από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου» αναφέρει το σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο εταιρικό περιοδικό.

Και μπορεί το διαφημιστικό κλισέ «τα ποσοστά εισαγωγής μας είναι μικρότερα από του Χάρβαρντ» να χρησιμοποιείται συχνά από τα τμήματα μάρκετινγκ μεγάλων εταιρειών, ωστόσο αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι η γερμανική startup Blinkist έχει καταφέρει να δημιουργήσει παγκόσμια αίσθηση και να αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr