Ο Ελληνας πίσω από το νέο super market Athena στη Νέα Υόρκη

Στην Αστόρια της Νέας Υόρκης ο John Stavros άνοιξε το supermarket “Athena” που μαζί με το καφέ “Under Pressure” σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την αγορά Ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη μητρόπολη

Μιλήσαμε με τον Γιάννη Σταυρόπουλο ή γνωστό και ως “Τζον” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που εκπροσωπεί την εταιρεία “Terra Medi”. Η “Terra Medi” σε συνεργασία με την “Under Pressure” δημιούργησαν το πρώτο ελληνικό gourmet market και καφέ στη Νέα Υόρκη λίγο πριν το Ορθόδοξο Πάσχα. “Επιλέξαμε την περιοχή της Αστόρια γιατί είναι η καρδιά του Ελληνισμού” μας είπε χαρακτηριστικά. Το όλο project που στηρίζει τους νέους αγροτικούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα έχει σκοπό να επεκταθεί στη Φιλαδέλφεια, τη Φλόριντα και τη Βοστώνη.

–Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε το Athena/Under Pressure; Η προσπάθεια του Athena Gourmet/ Under Pressure, ήταν η αποκορύφωση σκέψεων και ζυμώσεων των τελευταίων δύο ετών καθώς θα άλλαζε το “σκηνικό” της αγοράς. Παρατηρώντας κενό πάνω σε μια τέτοια ιδέα κινηθήκαμε ταχύτητα και δημιουργήσαμε την διπλή αυτή οντότητα που γίνεται για πρώτη φορά, με τέτοια έντονη μοντέρνα έκφανση.

-Γιατί επιλέξατε την Αστόρια; Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ο “μηχανισμός του δικού μας ρολογιού” θα έλεγα. Ότι έχει να κάνει με το ελληνικό εμπόριο ξεκινά από εδώ και μετά ανοίγει τα φτερά του για αλλού. Εδώ είναι το κέντρο, και από εδώ ξεκινούν όλα. Γι’ αυτό και η εταιρεία μας, η Terra Medi, έχει και θα έχει πάντα την έδρα της στην Αστόρια. Αυτό που δεν είχε η Αστόρια ήταν ο καφές καλής ποιότητας. Διψούν οι Έλληνες και οι υπόλοιποι όμοροι λαοί για εξαιρετικό καφέ και δυστυχώς η μέχρι τώρα εμπειρία ήταν κατά ελάχιστα “φτωχή“. Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος όμως -ή Μικέ όπως τον ξέρουν όλοι εδώ- άλλαξε το τοπίο αυτό με την έμπνευση που είχε, να οραματιστεί και να εν τέλει να δημιουργήσει το brand “Under Pressure” εδώ και μερικά χρόνια. Πάλεψε και πολεμήθηκε, γνώρισμα αρχαίο της φυλής μας και αυτό. Δημιούργησε το πρώτο roastery στην Αστόρια και σιγά-σιγά εξελίχθηκε και έγινε το σημείο αναφοράς. Του αξίζουν πολλοί έπαινοι γιατί δημιούργησε κάτι μοναδικό.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr