Τα χίλια πρόσωπα του Σατόσι Νακαμότο- Ποιος είναι ο «πατέρας» του Bitcoin

Το μυστήριο με την ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin συνεχίζεται - Ποιοι είναι οι πιθανότεροι και τι απέγιναν τα 1,1 εκατομμύρια BTC

Κατά κάποιους, αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο της σύγχρονης ιστορίας: Και το ντοκιμαντέρ του HBO, «Money Electric: The Bitcoin Mystery» το οποίο ισχυριζόταν ότι ο 39χρονος προγραμματιστής λογισμικού Πίτερ Τοντ είναι στην πραγματικότητα ο Σατόσι Νακαμότο, ο εμπνευστής και δημιουργός του Bitcoin, θα μπορούσε να προκαλέσει “σεισμό”. Όμως γρήγορα η θεωρία του HBO καταρρίφθηκε. Όχι μόνο επειδή το κρυπτονόμισμα γράφτηκε σε γλώσσα που παραπέμπει σε έμπειρο προγραμματιστή μεγαλύτερης ηλικίας, ούτε μόνο επειδή ο Τοντ μπήκε στην κοινότητα το 2014- πολύ μετά τη δημιουργία του Bitcoin- αλλά και επειδή θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία του όταν ήταν 14 ετών.

Με τον Καναδό προγραμματιστή όχι μόνο να αρνείται ότι είναι αυτός ο Νακαμότο, αλλά και να καταγγέλλει ότι αυτή η “αποκάλυψη” έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, αποσαφηνίστηκε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότατα να μην μάθουμε ποτέ την πραγματική ταυτότητα του δημιουργού του μεγαλύτερου σε όγκο και άξια κρυπτονομίσματος. Άλλωστε, ο Σατόσι Νακαμότο, δημιουργώντας το Bitcoin, αφαίρεσε όποια προσωπικά στοιχεία ώστε να εγγυηθεί την έλλειψη κεντρικού ελέγχου και να βοηθήσει, με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει να μεγαλώνει η κοινότητα που το υιοθετεί. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι διαχρονικά οι άνθρωποι δεν θα συνεχίσουν να ψάχνουν ποιος είναι αυτός που το δημιούργησε και, με ένα κούνημα του δαχτύλου του, θα μπορούσε να φέρει τα πάνω- κάτω στα κρυπτονομίσματα.

Εκτιμάται ότι ο Νακαμότο, ο οποίος άλλωστε έκανε mining και τα πρώτα Bitcoin, έχει 1,1 εκατομμύρια BTC στην κατοχή του. Σήμερα, υπάρχουν συνολικά 19,8 εκατομμύρια με την ανώτατη διάθεση του κρυπτονομίσματος να φτάνει τα 21 εκατομμύρια, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς την επιρροή του. Σήμερα, αυτή η περιουσία σε κρυπτονομίσματα που έχει ανά χείρας ο Νακαμότο, θα μπορούσε να ξεπερνά τα 67 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Το θέμα είναι ότι αυτή η περιουσία μένει ακίνητη και πως κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ποιος είναι αυτός που την κατέχει, με πολλούς να λένε ότι πρόκειται για ομάδα επιχειρηματιών, για επιστήμονες, για έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ή ακόμα και τη… CIA. Ποιοι συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες, εκτός από τον Τοντ;

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr