8 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στον σύντροφό σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους

8 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στον σύντροφό σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Σύμφωνα με τους θεραπευτές, ορισμένες φράσεις μπορούν να βλάψουν μια σχέση, να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη μας ή να δημιουργήσουν συναισθηματική απόσταση

zeygari
Οι λέξεις είναι ισχυρές, ειδικά στις σχέσεις. Ενώ οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να προσέχετε τι λέτε κατά τη διάρκεια έντονων στιγμών. Ακολουθούν οκτώ πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να λέτε στον σύντροφό σας και γιατί αυτά μπορεί να είναι τόσο επιζήμια.

1. «Εσύ πάντα» ή «Εσύ ποτέ»

Η χρήση απόλυτων εκφράσεων όπως «εσύ πάντα» ή «εσύ ποτέ» είναι ένα συνηθισμένο λάθος στις σχέσεις. Αυτές οι δηλώσεις υπερτονίζουν το πρόβλημα, κάνοντας τον σύντροφό σας να αισθάνεται ότι δέχεται άδικη κριτική. Για παράδειγμα, λέγοντας: «Ποτέ δεν βοηθάς στο σπίτι», αγνοείτε κάθε προσπάθεια που έχει καταβάλει και μπορεί να οδηγήσει σε αμυντική στάση.

Η άποψη του θεραπευτή: Οι απολυτότητες κλείνουν την εποικοδομητική επικοινωνία. Είναι προτιμότερο να εστιάζετε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές αντί να κάνετε σαρωτικές γενικεύσεις. Δοκιμάστε να πείτε: «Αισθάνομαι απογοητευμένη όταν δεν βοηθάς στην καθαριότητα του σπιτιού».

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης