Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Paradigm): Ο Έλληνας από το ΑΠΘ πίσω από μεγάλη επένδυση $20 εκατ. στην crypto-βιομηχανία

Οι στόχοι της νεοφυούς χρηματοδοτούμενης Ithaca και ο ισχυρός συμπαίκτης, η σχέση με το… Twitter και τη Bytedance, η αγορά του πρώτου Bitcoin το 2012

Ένας Έλληνας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πίσω από μια νέα, μεγάλη επένδυση ύψους 20 εκατ. δολ. στην crypto-βιομηχανία.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, General Partner και Chief Technology Officer (CTO) της Paradigm και κάτοχος Master of Engineering, με συνοδοιπόρο του τον Matt Huang, co- founder και Managing Partner στον ίδιο επενδυτικό οργανισμό, επικεντρώνει την προσπάθειά του στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της και κυρίως στην έρευνα σε πρωτόκολλα ανοιχτού κώδικα.

Προηγουμένως, υπήρξε ανεξάρτητος σύμβουλος και ερευνητής, με focus sτην κρυπτογραφία, την ασφάλεια πληροφοριών και το σχεδιασμό μηχανισμών.

Πριν από μερικές ημέρες, οι δυο τους ολοκλήρωσαν και ανακοίνωσαν μια επένδυση 20 εκατ. δολ. με όχημά το αμερικανικό VC της Paradigm στην Ithaca, μια νέα εταιρεία (spin-off) η οποία σχεδιάστηκε, όπως αναφέρουν, με αποστολή της να επιταχύνει την ανάπτυξη της κρυπτογράφησης σε όλο το εύρος του κλάδου.

Το deal των 20 εκατ. δολ. προστίθεται μάλιστα στις φετινές χρηματοδοτήσεις των startups με «ελληνικό DNA» και όπως πολύ χαρακτηριστικά δηλώνουν οι επικεφαλής της Paradigm μόλις ξεκινά η δική τους «Οδύσσεια» με προορισμό την «Ιθάκη» τους, ένα μότο εμπνευσμένο ξεκάθαρα από την μυθολογία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr