Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Attica Bank

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Attica Bank

Η μετοχή κατέγραφε «άλμα» άνω του +3.700% με τζίρο μόλις 8.200 ευρώ - Το δικαίωμα στην ΑΜΚ παρουσίαζε αύξηση +28,1% πριν την αναστολή

Attica-Bank
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης έθεσαν οι αρχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών -μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- τη μετοχή και το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank.

Στον απόηχο του reverse split με αναλογία 100:1, η μετοχή επανήλθε σήμερα στο ταμπλό με ελεύθερα όρια διαπραγμάτευσης, ξεκίνησε από το 0,524 ευρώ και έφτασε έως τα 20 ευρώ, με ιλιγγιώδη αύξηση άνω του +3.700%.

Η παραπάνω μεταβολή αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση άνω των 30 δισ. ευρώ, την ώρα που οι συναλλαγές ξεπερνούσαν μετά βίας τις 8.200 ευρώ (μόλις 924 κομμάτια).

Το δικαίωμα στην ΑΜΚ ξεκίνησε με τιμή 210 ευρώ και έφτασε έως τα 269 ευρώ, ήτοι αύξηση +28,1%, με τζίρο λίγο πάνω από τα 100 χιλ. ευρώ (414 κομμάτια).

Κλείσιμο
Οι υπερβολικές διακυμάνσεις που υπήρξαν κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής και του δικαιώματος στην ΑΜΚ οδήγησαν στην αναστολή διαπραγμάτευσής τους.

Σημειώνεται ότι η ΑΜΚ έγινε μέσω της έκδοσης 359,469 εκατ. νέων μετοχών. Επόμενο στάδιο η έκδοση 359,469 εκατ. warrants τα οποία θα μετατραπούν σε 1,258 δισ. μετοχές (1 warrant είναι 3,5 μετοχές προς 0,05 ευρώ η κάθε μία).

Η ανακοίνωση για την αναστολή διαπραγμάτευσης

Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Μετοχής και του Δικαιώματος της εταιρίας Attica Bank αποφασίστηκε σε εφαρμογή του Άρθρου 2.6.9.1 του Κανονισμού ΑΤΗΕΧ, για την προστασία της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς.

Τι προβλέπει το άρθρο 2.6.9.1.

(1) Στην περίπτωση των Κινητών Αξιών, λόγος αναστολής είναι ιδίως:

(α) η προσωρινή μη διασφάλιση ή απειλή της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς από την οποία ενδέχεται να διακινδυνεύεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των συμφερόντων των επενδυτών

(β) η μη πλήρωση των προϋποθέσεων εισαγωγής ή η μη τήρηση των υποχρεώσεων ενημέρωσης στις περιπτώσεις έμμεσης εισαγωγής, σύμφωνα με την παράγραφο 3.1.7.

(2) Η διαπραγμάτευση κινητής αξίας αναστέλλεται υποχρεωτικά, εφόσον υποβληθεί σχετικό προς τούτο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ έδωσε στις ΗΠΑ τους όρους του για τον τερματισμό του πολέμου στον Λίβανο - Το σημείο τριβής με τη Βηρυτό

«Δεν είσαι βασιλιάς μου!»: Χάος στο αυστραλιανό κοινοβούλιο με γερουσιαστή που έβαλε τις φωνές στον βασιλιά Κάρολο


Ντυμένη νύφη στo Instagram η Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Η μέρα που παντρεύτηκα τον εαυτό μου, γράφει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης