Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μόνο ένας στους 700 αμφισβητεί το εκκαθαριστικό

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μόνο ένας στους 700 αμφισβητεί το εκκαθαριστικό

Τα βήματα για όσους δήλωσαν ότι ζητούν να ελεγχθούν για το τεκμαρτό εισόδημα

new_eforia_xr
Μπορεί το τεκμαρτό εισόδημα που για πρώτη φορά επιβλήθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες να «αγγίζει» 2 στους 3, αλλά μόνον 1 στους 700 το πήρε απόφαση να εκθέσει «φόρα παρτίδα» όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην εφορία, προκειμένου αμφισβητήσει τον φόρο που καλείται να πληρώσει.

Από τους περίπου 700.000 επαγγελματίες οι οποίοι υπέβαλαν φέτος δήλωση φόρου εισοδήματος (Ε1 και Ε3), οι 1.037 συμπλήρωσαν τελικά τους νέους κωδικούς 443-444 στη δήλωση Ε1, προκειμένου να ζητήσουν να ελεγχθούν και να αποδείξουν ότι τα εισοδήματα που δηλώνουν είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερα από αυτά που υπολογίζει η εφορία με τεκμαρτό τρόπο για να τους φορολογήσει. Ενώ, επιπλέον 686 φορολογούμενοι, ζήτησαν φέτος να εξαιρεθούν από τα τεκμήρια για αντικειμενικούς λόγους, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Μετά τη Δήλωση, έλεγχος!

Για όσους θεωρούν ότι αδικούνται από το τεκμαρτό εισόδημα, η ΑΑΔΕ είχε ανοίξει από τον Μάιο ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να κάνουν Αίτηση Αμφισβήτησης του Ελάχιστου Εισοδήματος. Η διαδικασία για τα φυσικά πρόσωπα παρέμεινε ανοικτή για μήνες (έκλεισε 60 μέρες μετά τη λήξη των δηλώσεων), αλλά συνεχίζει ως τις 16 Νοεμβρίου να δέχεται αιτήσεις από μέλη Νομικών Προσώπων που τηρούν απλογραφικά στοιχεία (πρώην β΄κατηγορίας).

Διάβαστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πονοκέφαλος» η εκτόξευση των ενοικίων: Έως 50% η αύξηση στην Αττική, τα 4 μέτρα του 2025

Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τα θησαυροφυλάκια της Χεζμπολάχ - Τι είναι η ιδιότυπη τράπεζα Al Qard Al Hassan

Βίντεο: Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιαπωνίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης