Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι πωλητές διατηρούν το προβάδισμα για δεύτερη ημέρα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι πωλητές διατηρούν το προβάδισμα για δεύτερη ημέρα

«Άλμα» για την Quest μετά το deal για την πώληση της ACS - Υποχωρεί η Attica Bank μετά το πρωτοφανές ράλι της Δευτέρας - Μεγάλος όγκος πακέτων έχει αλλάξει «χέρια» από τα πρώτα λεπτά

xrimatistirio
Σε πτωτικό τέμπο διατηρείται για δεύτερη διαδοχική ημέρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις νέες απώλειες να είναι ελεγχόμενες. Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ξεχωρίζει η Quest Συμμετοχών, η οποία «σκαρφαλώνει» κατά +8,1% στα 6 ευρώ, στον απόηχο του deal πώλησης της ACS στην GLS. Τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης της στρεβλής εικόνας της παρουσιάζει η Attica Bank, υποχωρώντας κατά -21,65% στα 5,5 ευρώ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (22/10) ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά κατά -0,27% στις 1.434,80 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.440,83 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.434,62 μονάδες. Μεγάλος όγκος πακέτων έχει περάσει με το… καλημέρα, καθώς τα 3,48 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 5,26 εκατ. ευρώ του τζίρου αφορούν σε προσυμφωνημένες πράξεις (κυρίως της Cenergy, αλλά και των ΔΕΗ – Titan).

Στο εξωτερικό, έντονη κινητικότητα επικρατεί στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες διορθώνουν (Dow Jones, S&P 5000, Stoxx 600, DAX) μετά τις συνεχείς υπερβάσεις σε νέα ιστορικά υψηλά, με το κλίμα να αποκτά αρνητική χροιά λόγω μίας νέας πιθανής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Πρεμιέρα είχαμε σήμερα εν Ελλάδι όσον αφορά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων 9μήνου, με την Παπουτσάνης να παρουσιάζει αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας της, με «αιχμή του δόρατος» τα επώνυμα προϊόντα. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις από τη Σαράντης και τη Metlen για τα οικονομικά τους μεγέθη, την Τετάρτη (23/10) και την Πέμπτη (24/10), αντίστοιχα. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η αυριανή έκτακτη ΓΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την οριστικοποίηση της πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar.

Κλείσιμο
Κοντά στα φετινά ρεκόρ της η ΔΕΗ, με τους traders να περιμένουν νεότερα από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της ΔΕΗ και των θυγατρικών της και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των ομολογιών στο Euronext Dublin ή σε άλλη κατάλληλη αγορά της ΕΕ.

Στα επενδυτικά «ραντάρ» και η Metlen, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανακοίνωσε χθες ότι το νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλκού και ψευδαργύρου από βιομηχανικά κατάλοιπα στη ΒΙΠΕ Σίνδου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά στην επεξεργασία έως και 12.000 τόνων υλικών σε ετήσια βάση.

Στη μετοχή της Quest Συμμετοχών στρέφεται επίσης η προσοχή των επενδυτών μετά την επισημοποίηση του deal με την GLS για την πώληση του 20% της ACS με call option για το υπόλοιπο 80% έως -το αργότερο- τον Οκτώβριο του 2026. Το συνολικό τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ (74+296 εκατ. ευρώ) και είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, την ώρα που η Quest αποτιμάται στα 595 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε η εξαγορά του 70% της Μπενρουμπή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πονοκέφαλος» η εκτόξευση των ενοικίων: Έως 50% η αύξηση στην Αττική, τα 4 μέτρα του 2025

Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τα θησαυροφυλάκια της Χεζμπολάχ - Τι είναι η ιδιότυπη τράπεζα Al Qard Al Hassan

Βίντεο: Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιαπωνίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης