Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια αντίδρασης μετά το χθεσινό sell off

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια αντίδρασης μετά το χθεσινό sell off

Στους ρυθμούς των αποτελεσμάτων εννεαμήνου κινείται η εγχώρια αγορά - Σε ποιες εισηγμένες παρατηρείται έντονη κινητικότητα

Xrimatistirio_ekso
Rebound για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βγάζει «άμυνες» μετά τη διολίσθηση της Τρίτης, όπου οι τράπεζες απώλεσαν πάνω από -2%. Ο Γενικός Δείκτης απομακρύνεται από το κρίσιμο σημείο στήριξης των 1.400 μονάδων και διεκδικεί την επιστροφή του πάνω από τις 1.420 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά δείχνει να αντιδρά υπερβολικά στις πτωτικές τάσεις των ξένων χρηματιστηρίων, τα οποία διορθώνουν στον απόηχο των πρόσφατων ρεκόρ. Αρκετοί τίτλοι παρουσιάζουν σημαντικό discount σε σύγκριση με μετοχές συναφών δραστηριοτήτων που διαπραγματεύονται στο εξωτερικό. Επομένως, οι ελκυστικές αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών δίνουν ένα σοβαρό λόγο για αντίδραση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/10) ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,34% στις 1.419,49 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.418,39 (χαμηλό ημέρας) και των 1.419,95 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Νευρικότητα επικρατεί στην Αθήνα, όπως αποτυπώθηκε και από την χθεσινή «βουτιά», με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών μετά τις μειώσεις των τιμών στόχων από την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley. Πρόσθετο «βαρίδι» η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, το Χ.Α. φαίνεται πως έχει ξεμείνει από ρευστότητα, μετά τις συνεχείς εταιρικές πράξεις (placements, αυξήσεις κεφαλαίου, εκδόσεις ομολόγων), έχοντας περιορισμένα «καύσιμα» προκειμένου να αντιδράσει. Συγκρατημένες κινήσεις παρατηρούνται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των στοιχείων για τον PMI στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη, που ανακοινώνονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχική πορεία της Σαράντης, η οποία δημοσίευσε σήμερα τις οικονομικές επιδόσεις 9μήνου. Η εισηγμένη κατέγραψε αύξηση πωλήσεων και κερδών, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενσωμάτωση της Stella Pack. Η διοίκηση επανέλαβε ότι παραμένει επικεντρωμένη στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για το σύνολο του 2024. Για αύριο (24/10) είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Metlen.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη ΓΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar, στον απόηχο του mega deal της 20ής Ιουνίου. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4 ευρώ (καθαρό ποσό 0,38 ευρώ) διαπραγματεύεται η μετοχή της ΕΛΒΕ.

Στο επίκεντρο παραμένει η Cenergy Holdings, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ, καθώς η θυγατρική Hellenic Cables υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Enexis Netbeheer για την προμήθεια χερσαίων καλωδίων μέσης/υψηλής τάσης στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Enexis στην Ολλανδία, ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Η αρχική διάρκεια της σύμβασης είναι 8 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 4 έτη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα - Τι λέει το Χαμόγελο του Παιδιού για τη γυναίκα που συνδέεται με τους θανάτους

Νέου τύπου έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στα social media - Η influencer που γλίτωσε πρόστιμο 230.000 ευρώ

Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης