ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εγκρίθηκε η πώληση του 37% που κατέχει στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Έπεται η δημόσια προσφορά της Masdar

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εγκρίθηκε η πώληση του 37% που κατέχει στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Έπεται η δημόσια προσφορά της Masdar

Η πώληση θα ενισχύσει την ταμειακή θέση της εταιρείας κατά 850 εκατ. ευρώ και θα μειώσει την δανειακή επιβάρυνση κατά 1,1 δισ. σε ενοποιημένη βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO, Γιώργος Περιστέρης

masdar
Την πώληση των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας πώλησης των μετοχών της εταιρείας στην Masdar με έδρα το Άμπου Ντάμπι, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Αμέσως μετά τις εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρμόδιες αρχές και μέχρι να αποκτηθεί τουλάχιστον το 67% των μετοχών που απαιτείται, η Masdar θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά.

Όπως δήλωσε στους μετόχους ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης η πώληση περίπου του 37% θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εταιρεία. Θα ενισχύσει την ταμειακή θέση της εταιρείας κατά 850 εκατ. ευρώ και θα μειώσει την δανειακή επιβάρυνση κατά 1,1 δισ. σε ενοποιημένη βάση. Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα παραμείνει στον κλάδο της ενέργειας καθώς προβλέπεται το δικαίωμα συμμετοχής κατά 50% στα έργα αποθήκευσης καθώς και στα υπεράκτια αιολικά.

«Δεν φεύγουμε από την ενέργεια. Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα είναι συνεπενδυτής της Masdar κατά 50%; σε όλα τα νέα έργα αντλησιοταμίευσης αλλά και στα υπεράκτια αιολικά» δήλωσε ο κ. Περιστέρης με εξαίρεση το εμβληματικό έργο της Αμφιλοχίας το οποίο όπως αναφέρθηκε διέπεται από ειδικούς όρους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της των παραχωρήσεων ο επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε ότι αναμένεται σημαντική ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της καθώς επίκεινται η υπογραφή του ΒΟΑΚ, της Εγνατίας αλλά και δύο νέων έργων απορριμμάτων και άρδευσης. Ειδικά για την Εγνατία ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα που αφορούν τον οδικό άξονα και αναμένει τη επίλυση των άλλων εκκρεμοτήτων από την πλευρά του δημοσίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις είναι πιθανή η παράδοση του έργου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Κλείσιμο
Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

O Ομπάμα ραπάρει στίχους του «Lose Yourself» μπροστά στον Eminem σε συγκέντρωση της Χάρις - Δείτε βίντεο

Μία στις τρεις αποβολές μαθητών για χρήση κινητών στα σχολεία είναι στην Αττική

Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης