Unilever Hellas: Προς αποχώρηση 90 εργαζόμενοι στο πρώτο κύμα μαζικής εξόδου

Unilever Hellas: Προς αποχώρηση 90 εργαζόμενοι στο πρώτο κύμα μαζικής εξόδου

Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέσα στην επόμενη χρονιά – Την επόμενη εβδομάδα η διορία για συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο – Το πακέτο που προσφέρεται στους εργαζόμενους – Και σχέδιο μεταφοράς εργαζομένων σε συνεργαζόμενο εργολάβο

arthrou-unilever
Τη διαγραφή 90 εργαζομένων από τις καταστάσεις μισθοδοσίας κατά το πρώτο κύμα μαζικής εξόδου θέλει η Unilever Hellas στο πλαίσιο της μεγάλης αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές θυγατρικές η πολυεθνική μέσω της περικοπής 3.200 θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα λήγει η διορία που έχει δώσει για τις συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ενεργοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, έπειτα από γύρο διαβουλεύσεων με το Συνδικάτο των εργαζομένων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προβλέπει τη χορήγηση στους συμμετέχοντες πάνω από 2,5 φορές τη νόμιμη αποζημίωση που θα ελάμβαναν στην περίπτωση απόλυσης. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως στόχος της ελληνικής θυγατρικής είναι η έξοδος 75 εργαζόμενων μέσω του προγράμματος της εθελούσιας ενώ για άλλους 15 έχει προταθεί η μεταφορά τους σε εργολάβο – συνεργάτη της πολυεθνικής.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης