Τα μηνύματα Θεοδωρόπουλου και τα «εργαλεία» για το επενδυτικό άλμα της χώρας

Τα μηνύματα Θεοδωρόπουλου και τα «εργαλεία» για το επενδυτικό άλμα της χώρας

Τα αιτήματα που διατύπωσε ενώπιον του πρωθυπουργού στην παρθενική του εμφάνιση ως Πρόεδρος του ΣΕΒ σε ανοικτή εκδήλωση του Συνδέσμου – Αιχμηρή κριτική στην ΕΕ με φόντο το ενεργειακό και ισορροπίες με την κυβέρνηση

theodoropoulos12
Με αρκετά μηνύματα αλλά και δύο συγκεκριμένα αιτήματα με αποδέκτες την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους συνοδεύτηκε η χθεσινή παρθενική εμφάνιση του νέου Προέδρου του ΣΕΒ κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου από τη θέση του «οικοδεσπότη» μίας μεγάλης ανοικτής εκδήλωσης παρουσία της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Το πρώτο αίτημα αφορά τις υπεραποσβέσεις σε παραγωγικές επενδύσεις ως ένα συμπληρωματικό επενδυτικό εργαλείο. Οπως εξήγησε το μέτρο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης, κλάδου και περιοχής, είτε για επέκταση – εκσυγχρονισμό υφιστάμενης δραστηριότητας, είτε για δημιουργία νέας και θα δίνει έμφαση στην κατά προτεραιότητα αξιοποίηση των ιδίων πόρων των επιχειρήσεων με φορολογικές επιβραβεύσεις αντί για επιδοτήσεις.

Το δεύτερο αίτημα αφορά στη δημιουργία ενός «νέου κοινωνικού συμβολαίου επ’ ωφελεία όλων» απ’ όλους τους κοινωνικούς εταίρους και την Πολιτεία που θα περνάει κατά βάση απ’ τις εργασιακές σχέσεις.

Στο τελευταίο πάντως φρόντισε λίγο νωρίτερα να «απαντήσει» ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλοντας τα αιτήματα της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες: «Τα κέρδη δεν είναι μόνο για να αποταμιεύονται για να μοιράζονται σε μερίσματα, το μεγαλύτερο μέρος τους πρέπει να επενδύεται ξανά στις επιχειρήσεις, να εκσυγχρονίζονται εγκαταστάσεις να τονώνεται η έρευνα, να επενδύεται στην καινοτομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων καθώς και καλύτερους μισθούς. «Η πρόοδος των επιχειρήσεων οφείλει να μεταφράζεται σε καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Είναι κάτι που σε ένα βαθμό το βλέπουμε ήδη, αλλά η σύγχρονη επιχειρηματικότητα έχει πια χρέος να κάνει συμμέτοχο τους υπαλλήλους μιας εταιρείας στην πρόοδό της» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Σε νέα δίκη στέλνει ο εισαγγελέας την υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ

«Διπλό» στη Σουηδία με υπογραφή Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός 1-0 τη Μάλμε - Δείτε το γκολ

Όμηρος της Χαμάς συγκλόνισε στον ΟΗΕ περιγράφοντας τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα: Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης