Τέλος χρόνου για το Κτηματολόγιο – Κίνδυνος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Τελευταία ευκαρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο - Πώς υποβάλλεται η δήλωση ιδιοκτησίας - Tα πρόστιμα και τα «μπλοκαρίσματα»

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 2.000 ευρώ αλλά και «μπλοκαρίσματα» στα περιουσιακά τους στοιχεία θα βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, εάν δεν τα καταχωρήσουν στο Κτηματολόγιο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η Κτηματογράφηση.

Αυτή είναι μια τελευταία ευκαρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με τις αδήλωτες ιδιοκτησίες να υπολογίζονται σε χιλιάδες και όταν παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να διεκδικηθούν είτε μέσω της νομικής οδού είτε μέσω διοικητικών πράξεων, ενδεικτικό πως δεν θα μπορούν να διατεθούν π.χ. προς αγοραπωλησία. Σε περίπτωση δε, όπου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο, θα εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη και θεωρητικά θα ανήκουν στο Δημόσιο.

Ως προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση στην παραπάνω ημερομηνία έστειλε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr