XXVI Εuromed Convention: Τα σχέδια του ομίλου Grimaldi για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα

Μετά την απόκτηση των λιμανιών Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας, ο ναπολιτάνικος όμιλος σχεδιάζει τη ναυπήγηση εννέα επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων κόστους 1 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τουλάχιστον τα δύο θα δρομολογηθούν στη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο

Στο διεθνές επίκεντρο της ναυτιλίας και των logistics βρέθηκε η Ελλάδα και η αιτία ήταν η διοργάνωση στην Αθήνα του XΧVI Εuromed Conven­tion από τον όμιλο Gri­maldi.

Ο ναπολιτάνικος όμιλος γιγαντώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο χρόνο με τον χρόνο, ενώ αποτελεί πλέον έναν τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει τις Μινωικές Γραμμές και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Μελετά να βάλει παραγγελία για τη ναυπήγηση εννέα επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίγων/ro-pax, συνολικού κόστους 1 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τουλάχιστον τα δύο θα δρομολογηθούν στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο. Ο στόλος έχει αυξηθεί και αριθμεί πλέον 140 πλοία. Επίσης έχει μεγαλώσει και ο αριθμός των λιμένων προσέγγισης σε 150, με την υποστήριξη 90 ναυτιλιακών πρακτορείων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 700 σύνεδροι από περίπου 60 χώρες, όπως την Αυστραλία, την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.ά., καλύπτοντας για πρώτη φορά και τις πέντε ηπείρους και «καθιστώντας αυτή τη διοργάνωση τη μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών», όπως σχολίασε ο Πωλ Κυπριανού, εκπρόσωπος του ομίλου στις εξωτερικές υποθέσεις. Tην ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και διά ζώσης εκ μέρους του Λιμενικού ο υποναύαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ «παρέλυσε» το πρόγραμμα παραγωγής πυραύλων της Τεχεράνης με τις επιδρομές του, λέει το Axios

Σε νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας 14 άτομα από αναθυμιάσεις του συστήματος θέρμανσης σε ξενοδοχείο


Δύο Ελληνίδες ερευνήτριες σε μια περιπετειώδη αποστολή στον Ατλαντικό, για τον δορυφόρο EarthCARE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr