«Ρομποτάκι» της Εφορίας ψάχνει τριγωνικές συναλλαγές σε Κύπρο και Βουλγαρία

Επιτήδειοι στήνουν εικονικές εταιρείες σε άλλες χώρες- φορολογικούς παραδείσους για να παρουσιάζουν ψευδή έξοδα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν τα έσοδά τους σε αυτές τις ψεύτικες εταιρείες για να φορολογούνται με το ευνοϊκό καθεστώς

Τζίρους που φεύγουν στο εξωτερικό και σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, καθώς και εικονικά έξοδα που δημιουργούνται από εταιρείες-φαντάσματα για να μειώνουν τα κέρδη της πραγματικής επιχείρησης μπορεί πλέον να εντοπίζει η Eφορία αυτόματα με έναν νέο αλγόριθμο.

Eνα νέο «ρομποτάκι» της Eφορίας μπορεί να εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο ύποπτες τριγωνικές συναλλαγές, να ακολουθεί τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» και να αποκαλύπτει όλο το κύκλωμα της φοροδιαφυγής! Ειδική ομάδα ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που έχει στη διάθεσή της αυτόν τον αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), μπορεί να εντοπίζει «αχυρανθρώπους» και εικονικές εταιρείες που λειτουργούν ως κελύφη. Με βάση αυτό το σύστημα, το «ρομποτάκι» της Εφορίας ακολουθεί τη διαδρομή έκδοσης ληγμένων τιμολογίων, ελέγχει πληρωμές και καταθέσεις, διασταυρώνει δεδομένα για τη φυσική ύπαρξη της επιχείρησης και έτσι μπορεί να διαπιστώνει εάν μια εταιρεία έχει όντως έδρα σε χώρα χαμηλής φορολόγησης και αν τα έξοδα που χρησιμοποιεί για τη μείωση της φορολογίας είναι πραγματικά.

Στο στόχαστρο έχουν μπει αυτή την περίοδο τριγωνικές συναλλαγές από επιχειρήσεις που φαίνεται ότι είναι εγκατεστημένες στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, ενώ η πραγματική τους έδρα είναι στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ακραία πόλωση στις ΗΠΑ - Είσαι φασίστας λέει η Χάρις για τον Τραμπ - Είσαι κομμουνίστρια και επικίνδυνη της απαντά

Λιθουανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Οι άγνωστες φωτογραφίες Γουίλιαμ και πριγκίπισσας Νταϊάνα σε καταφύγιο αστέγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr