Γιάννα Τζίκα (Κonva): Απάντηση στις ανησυχίες για τον υδράργυρο στις συσκευασίες τόνου

Γιάννα Τζίκα (Κonva): Απάντηση στις ανησυχίες για τον υδράργυρο στις συσκευασίες τόνου

Πώς απαντά η CEO της ελληνικής εταιρείας επεξεργασίας ψαρικών - Τα όρια ασφαλείας, πώς καθορίζονται και γιατί διαφέρουν για τον τόνο - Οι επενδύσεις σε καινοτομία και προϊόντα

Γιάννα Τζίκα (Κonva): Απάντηση στις ανησυχίες για τον υδράργυρο στις συσκευασίες τόνου
Προβληματισμό και στους Έλληνες καταναλωτές έχει προκαλέσει η πρόσφατη έρευνα της γαλλικής ΜΚΟ Bloom και της καταναλωτικής οργάνωσης Foodwatch σχετικά με τα επίπεδα υδραργύρου στις συσκευασίες τόνου.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι δύο ΜΚΟ επέλεξαν τυχαία 148 κονσέρβες με τόνο από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία) και τις έστειλαν για εξέταση σε ανεξάρτητο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλες περιείχαν υδράργυρο, εντός των ορίων του ενός μιλιγκράμ ανά κιλό (1 mg/kg), όριο το οποίο έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το ανώτατο επιτρεπτό. Ωστόσο, το όριο αυτό ισχύει μόνο για τον τόνο. Για τα υπόλοιπα ψάρια, όπως για παράδειγμα για τον μπακαλιάρο, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υδραργύρου είναι πιο χαμηλό: 0,3 μιλιγκράμ ανά κιλό (0,3 mg/kg).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης