Κρασί: 10 κορυφαία ελληνικά Cabernet Sauvignon
08.11.2024
19:25
Οσο κι αν ο καθένας μας έχεις τις δικές του προτιμήσεις, όσο κι αν το Pinot Noir σπάει όλα τα κοντέρ τιμών, το Cabernet Sauvignon δίχως αμφιβολία είναι ο απόλυτος βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών
Δεν είναι μόνο το οικονομικό και το γευσιγνωστικό status των μεγάλων κρασιών του Μπορντό (στο blend των οποίων κυριαρχεί) ή οι κορυφαίες δυνατότητες παλαίωσής του, αλλά κυρίως η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε τελείως διαφορετικά terroir και να αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη στόφα του σε όλα τα μήκη, τα πλάτη και τα ύψη της γης.
Αυτή η στόφα πατά πάνω σε ένα πολύπλοκο μπουκέτο μαύρων φρούτων, κέδρου, μελανιού και πράσινης πιπεριάς καθώς και σε μια παντοδύναμη γεύση γεμάτη φρούτο, υψηλή οξύτητα και άφθονων τανινών. Μάλιστα οι τελευταίες, μαζί με το άρωμα του φρεσκοκομμένου γκαζόν, είναι τα σήματα κατατεθέντα του Cabernet Sauvignon, οπότε όποιος δεν αντέχει την εμφανή στιφάδα και την εμφανή “χορτίλα” ας στραφεί αλλού. Οι υπόλοιποι πάντως μπορούν να απολαύσουν αχαλίνωτη δύναμη, εντυπωσιακή συμπύκνωση και αξιομνημόνευτο μάκρος.
Αυτές οι αρετές χαρακτηρίζουν και τα εγχώρια Cabernet, με την ποικιλία όχι μόνο να τυγχάνει της προτίμησης πολλών παραγωγών αλλά και με τα Κατώγι Αβέρωφ και Chateau Porto Carras -αμφότερα βασισμένα στο μοναδικό αυτό σταφύλι- να ανάβει το φιτίλι για την επανάσταση του ελληνικού κρασιού πριν από μισό και πλέον αιώνα. Πολλοί συνεπώς οι εκπρόσωποι του Cabernet Sauvignon στη χώρα μας, με τις παρακάτω ετικέτες να προσφέρουν συγκινήσεις, τόσο στους θιασώτες των καλοδομημένων ερυθρών όσο και στους εραστές της παλαίωσης, που θα απολαύσουν ακόμα πιο ελκυστικές προσωπικότητες, αν τους προσφέρουν φιλοξενία για 10-20 χρόνια στις κάβες τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Αυτή η στόφα πατά πάνω σε ένα πολύπλοκο μπουκέτο μαύρων φρούτων, κέδρου, μελανιού και πράσινης πιπεριάς καθώς και σε μια παντοδύναμη γεύση γεμάτη φρούτο, υψηλή οξύτητα και άφθονων τανινών. Μάλιστα οι τελευταίες, μαζί με το άρωμα του φρεσκοκομμένου γκαζόν, είναι τα σήματα κατατεθέντα του Cabernet Sauvignon, οπότε όποιος δεν αντέχει την εμφανή στιφάδα και την εμφανή “χορτίλα” ας στραφεί αλλού. Οι υπόλοιποι πάντως μπορούν να απολαύσουν αχαλίνωτη δύναμη, εντυπωσιακή συμπύκνωση και αξιομνημόνευτο μάκρος.
Αυτές οι αρετές χαρακτηρίζουν και τα εγχώρια Cabernet, με την ποικιλία όχι μόνο να τυγχάνει της προτίμησης πολλών παραγωγών αλλά και με τα Κατώγι Αβέρωφ και Chateau Porto Carras -αμφότερα βασισμένα στο μοναδικό αυτό σταφύλι- να ανάβει το φιτίλι για την επανάσταση του ελληνικού κρασιού πριν από μισό και πλέον αιώνα. Πολλοί συνεπώς οι εκπρόσωποι του Cabernet Sauvignon στη χώρα μας, με τις παρακάτω ετικέτες να προσφέρουν συγκινήσεις, τόσο στους θιασώτες των καλοδομημένων ερυθρών όσο και στους εραστές της παλαίωσης, που θα απολαύσουν ακόμα πιο ελκυστικές προσωπικότητες, αν τους προσφέρουν φιλοξενία για 10-20 χρόνια στις κάβες τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr