Nyn Esti: Το εστιατόριο που άξιζε το αστέρι Michelin

Nyn Esti: Το εστιατόριο που άξιζε το αστέρι Michelin

Η πιο ηχηρή απουσία από τις επιλογές του οδηγού Michelin για την Αθήνα τη χρονιά που πέρασε

Nyn Esti: Το εστιατόριο που άξιζε το αστέρι Michelin
Βαρύγδουπος τίτλος θα ισχυριστεί κάποιος. Αλλα σε αυτόν τον τίτλο θα επανέλθω στον επίλογο του άρθρου. Ο executive chef του εστιατορίου Nyn Esti, Ροδίτης στην καταγωγή, Σταμάτης Μισομικές, ανδρώθηκε μαγειρικά πλάι στον εξαιρετικό executive chef Γιώργο Τρουμούχη στο Noble Gourmet Restaurant στο Elysium Hotel & Spa. Μαθήτευσε σε σπουδαία εστιατόρια εκτός Ελλάδος, όπως το τριάστερο Mamooe στο Οσλο, πριν καταλήξει στο Βέλγιο και το διάστερο Pastorale του Bart De Pooter. Εκεί εργάστηκε για τέσσερα χρόνια, το μεγαλύτερο διάστημα ως executive chef του εστιατορίου.

Στο Βέλγιο ήρθε κοντά σε μια φυσιολατρικού χαρακτήρα γαστρονομική συνθήκη, σε μία φιλοσοφία που αγκαλιάζει τη Γη, την εποχικότητα και την ηθική διαχείριση των πρώτων υλών. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της μαγειρικής κουλτούρας, και πιάτο που παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη του, είναι η άγρια πέρδικα ψημένη στον φούρνο με φθινοπωρινά φύλλα και ρίζες. Ενα φυσιολατρικό αφήγημα, με ένα μπουκέτο από φύλλα ευκάλυπτου καρυδιάς και βελανιδιάς να αγκαλιάζουν την πέρδικα. Εκεί σαν επικεφαλής σεφ δημιούργησε για πρώτα φορά τον ‘’Βιότοπο’’. Ενα μενού αφιερωμένο στη χλωρίδα και πανίδα της γης της βορειοδυτικής Ευρώπης, που του χάριζε τη γαστρονομική της αγκαλιά.

Διαβάστε περισσότερα:  newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή