Συναντήσεις Παπαδήμου – Βενιζέλου με την Τρόικα

Επιμένουν στις δεσμεύσεις οι δανειστές – Θα συνεχισθούν οι επαφές για να οργανωθεί η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου

Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, που επισκέπτονται την Αθήνα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μια πρώτη επαφή μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ  είχαν προηγουμένως συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αντικείμενο των διαδοχικών αυτών συναντήσεων, όπως περιγράφεται και στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ήταν «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Επίσης, η πρώτη αυτή επαφή της Τρόικας με το νέο πρωθυπουργό έγινε και ενόψει των συναντήσεων που αναμένεται να έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο κ. Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την Τρίτη με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το Σάββατο το πρωί τα στελέχη της Τρόικας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ενώ την Κυριακή με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr