Υψηλότερο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο για ένα με δύο χρόνια προβλέπει ο Κρούγκμαν - Βίντεο

Υψηλότερο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο για ένα με δύο χρόνια προβλέπει ο Κρούγκμαν - Βίντεο

Ο πόλεμος των δασμών είναι ένα τεράστιο πείραμα που δεν θα έπρεπε να διεξάγουμε είπε ο διακεκριμένος οικονομολόγος - Σημείωσε ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας προχωράει αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα 

Υψηλότερο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο για ένα με δύο χρόνια προβλέπει ο Κρούγκμαν - Βίντεο
Για τον πόλεμο των δασμών, και τις αρνητικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο, μίλησε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών Πολ Κρούγκμαν, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του ΕΡΤNews, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στις Βρυξέλλες.

«Θα είναι μεγάλος, θα είναι λίγο πολύ καθολικός (πόλεμος). Θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο, στη μακροοικονομική κατάσταση, θα μειώσει την αποτελεσματικότητα. Υποθέτω ότι μπορούμε να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια θα έχουμε υψηλότερο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο» ανέφερε.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, κάνει τη δική του πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια. «Αν πρέπει να κάνω μια πρόβλεψη, αυτή θα είναι ότι θα έχουμε ίσως δύο άσχημα χρόνια ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου. Είναι ένα τεράστιο πείραμα που δεν θα έπρεπε να διεξάγουμε».

Ο νομπελίστας Οικονομολόγος, για την ελληνική οικονομία και την πρόσφατη αναβάθμιση της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της χώρας προχωράει, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις του μέλλοντος, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική αλλαγή.

«Ανησυχώ ότι μπορεί να έχουμε άλλη μια τεχνολογική φούσκα που θα σκάσει, η οποία θα ήταν σε πολύ κακή στιγμή, δεδομένων των άλλων πραγμάτων», δήλωσε.

Ο ίδιος μίλησε σε πάνελ και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τη ναυτιλία.

Δείτε βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d8nxluck2zgx)


Ειδήσεις σήμερα:

Η 15χρονη που σκοτώθηκε ήταν εκείνη που οδηγούσε όταν το όχημα έπεσε σε ποτάμι στη Λακωνία - Ήταν δεμένη με τη ζώνη και εγκλωβίστηκε

15 εκατομμύρια Τούρκοι πήγαν στις κάλπες για να στηρίξουν τον προφυλακισμένο Ιμάμογλου - Ο ίδιος κάλεσε «το έθνος να αγωνιστεί»

Σκωτία - Ελλάδα 0-3: Πάρτι ανόδου στη Γλασκώβη για τα τρομερά μωρά του Γιοβάνοβιτς - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή