Ποιες περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2025

Ποιες περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2025

Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή

Ποιες περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για το 2025
Από το  Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ και για το έτος 2025, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές:

Α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/ Α325/11.3.2021 (Β΄ 964) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./9028/Α325/17.5.2021 (Β΄ 2094) κοινές υπουργικές αποφάσεις, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί α) επικίνδυνα ή ακατάλληλα για χρήση ή β) επικινδύνως ετοιμόρροπα.

Β) των διοικητικών ορίων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 27η Ιουλίου 2021, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 5135/24, ΦΕΚ-147 Α/16-9-24.

Γ) Εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΜΕΒΟ/19831/338/15.4.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Δ΄190).

Δ) της Κοινότητας Πεπονιάς, Κοινότητας Πολύλακκου, οικισμού Αξιοκάστρου και οικισμού Κλήματος της Κοινότητας Αξιοκάστρου, οικισμού Τραπεζίτσας και οικισμού Πανάρετης της Κοινότητας Τραπεζίτσας και Κοινότητας Πυλωρίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς πρόκειται για πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς βάσει του από 5.12.2002 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 1075).

Ε) της Kοινότητα Καλαμιτσίου, οικισμού Καλοχίου και οικισμού Μεσόλακκου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βάσει της υπ΄ αρ. 9439/3335/6.4.2000 απόφασης μεταφοράς των εν λόγω κοινοτήτων και οικισμών (Δ’ 238).

Οι παραπάνω απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή