Οι δασμοί Τραμπ βυθίζουν τα μέταλλα – Σε χαμηλό 7 μηνών το αλουμίνιο

Οι δασμοί Τραμπ βυθίζουν τα μέταλλα – Σε χαμηλό 7 μηνών το αλουμίνιο

Οι δασμοί απειλούν την παγκόσμια ζήτηση για βιομηχανικά commodities, παρά το γεγονός ότι μέταλλα, όπως το αλουμίνιο, το ατσάλι και ο χρυσός, εξαιρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους δασμούς

Οι δασμοί Τραμπ βυθίζουν τα μέταλλα – Σε χαμηλό 7 μηνών το αλουμίνιο
Οι τιμές του χαλκού, του αλουμινίου και του ψευδαργύρου υποχώρησαν καθώς και τα μέταλλα επηρεάστηκαν από το κλίμα φόβου που κυριαρχεί ότι οι νέοι σαρωτικοί δασμοί του προέδρου Τραμπ θα καταλήξουν να συντρίψουν τη ζήτηση για βιομηχανικά εμπορεύματα.

Ο ηγέτης των ΗΠΑ ενέτεινε τον εμπορικό του πόλεμο με μια σειρά «αμοιβαίων» δασμών που θεωρήθηκαν πιο επιθετικοί από ό,τι αναμενόταν. Τα μέταλλα εξαιρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη δέσμη εισφορών, αλλά ο κίνδυνος έγκειται στο ότι η προσπάθεια του Τραμπ να αναδιαμορφώσει το παγκόσμιο εμπόριο θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χαλκός στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησε έως και 2% στα 9.510,50 δολάρια τον τόνο, ενώ το αλουμίνιο βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν επτά μηνών. Αυτό αντανακλούσε το ευρύτερο επενδυτικό κλίμα, με τις μετοχές να σημειώνουν sell – off στην Ασία και τα επενδυτικά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, να ενισχύονται.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή