CNBC: Μόνο το επιτόκιο που θα πληρώνουμε δεν έχουν αποφασίσει

CNBC: Μόνο το επιτόκιο που θα πληρώνουμε δεν έχουν αποφασίσει

Το επιτόκιο… του τόκου που θα πληρώνει η Ελλάδα είναι το πιο αμφισβητήσιμο μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC και η Michelle Caruso- Cabrera.

CNBC: Μόνο το επιτόκιο που θα πληρώνουμε  δεν έχουν αποφασίσει
Το επιτόκιο… του τόκου που θα πληρώνει η Ελλάδα είναι το πιο αμφισβητήσιμο μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC και η Michelle Caruso- Cabrera. Όπως γράφει, το σχέδιο είναι να προσφέρουν στους δανειστές 15 σέντς μετρητά και 35 σέντς για κάθε 100 σέντς παλιού χρέους που κατέχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου, η λήξη των νέων ομολόγων θα είναι 30ετης και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι το επιτόκιο.

Το «κόψιμο» στην καθαρή παρούσα αξία των ομολόγων θα είναι μεγαλύτερο του 50%, σύμφωνα με το Cnbc. Η καθαρή παρούσα αξία του ομόλογου μετριέται με διάφορους παράγοντες όπως διάρκεια, επιτόκιο, ενώ οι ομολογιούχοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της. Τα νέα ομόλογα αναμένεται να υπάγονται κάτω από το βρετανικό
δίκαιο και όχι το ελληνικό, καθώς οι ομολογιούχοι το προτιμούν καθώς δεν θα μπορούν να αλλάξουν οι όροι των ομολόγων. Επίσης, τα νέα ομόλογα θα είναι ισότιμα με αυτά που εκδίδει το EFSF.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης