«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία αλλά θα παραμείνετε...

«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία αλλά θα παραμείνετε...

Τι δήλωσε ο  Ευρωπαίος Επίτροπος στη συνέντευξή του στο BBC για την πορεία της  ελληνικής οικονομίας και τις  διαπραγματεύσεις για το PSI

«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία αλλά θα παραμείνετε...
«Η Ελλάδα μπήκε  στο ευρώ με λανθασμένα στοιχεία, αλλά πλέον είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Αποκαλυπτικός ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν  σε συνέντευξη του στο BBC, επανέρχεται, καθώς ερωτήθηκε σχετικά, στο  θέμα των στατιστικών στοιχείων βάσει των οποίων η χώρα μας έγινε δεκτή στο ευρώ, λέγοντας πως το 2001 η Ελλάδα εισήχθη στο ευρώ «εν μέρει βάση λανθασμένων στατιστικών πληροφοριών», αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα δεν αποκάλυψε την αληθινή οικονομική και δημοσιονομική της κατάσταση. Αλλά πλέον η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και θα παραμείνει μέλος του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο BBC και στη δημοσιογράφο Sarah Montague. (Ακούστε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα: http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9675000/9675407.stm)

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Ρεν αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και προέβλεψε πως μέσα στις ερχόμενες ημέρες ή το αργότερο εβδομάδες θα υπάρξει τελική συμφωνία για το PSI.

Κληθείς να απαντήσει  κατά πόσον το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το ύψος του «κουρέματος» (άνω  του 50%) δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, περιοριζόμενος να σχολιάσει πως το τελικό deal «σε κάθε περίπτωση θα κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οκτωβρίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης