Η Fitch προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ιταλία

Η Fitch προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ιταλία

Θα καταστεί πανάκριβη η χρηματοδότηση της χώρας

Η Fitch προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ιταλία
Προειδοποίηση για  την άμεση, ενδεχομένως και μέχρι  τα τέλη του Ιανουαρίου, υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης  της Ιταλίας απηύθυνε ο David Riley, εκ των κορυφαίων οικονομολόγων  του ελεγκτικού οίκου Fitch Ratings.

«Υπάρχει σοβαρός  κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής  ικανότητας της Ιταλίας μέχρι  τα τέλη του τρέχοντος μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Riley ο οποίος γίνεται έτσι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος της Fitch που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί, με διαφορά μικρότερη των 24 ωρών, ο  επικεφαλής δημοσιονομικών της Fitch, J. Parker που είχε δηλώνει πως ο οίκος  «παρακολουθεί τις εξελίξεις  γύρω από την ιταλική οικονομία για να αποφασίσει για τη στάση του».

Ωστόσο και τα δύο στελέχη ξεκαθαρίζουν πως  οι εκτιμήσεις τους δεν προδικάζουν  μια αυτόματη υποβάθμιση της Ιταλίας  αλλά στοχεύουν στο να καταδείξουν  πως «ο κίνδυνος είναι ορατός».

Σε κάθε περίπτωση  ακόμα κι αν υποβαθμιστεί η ιταλική οικονομία η χώρα θα είναι και πάλι σε θέση να αναχρηματοδοτείται από τις αγορές, αλλά πανάκριβα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης