Ελπίζει σε γερμανική στήριξη η Ελλάδα

Ελπίζει σε γερμανική στήριξη η Ελλάδα

"Τα ψέματα τελείωσαν" διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών που από αύριο Δευτέρα ξεκινά μαραθώνιο διαπραγματεύσεων

Ελπίζει σε γερμανική στήριξη η Ελλάδα
Παράλληλα με το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασχολήθηκε με το θέμα του PSI. Ο υπουργός οικονομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ενώ ενημέρωσε και τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Αθήνα έχει τη στήριξη του Βερολίνου, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε και με τον ομόλογο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που το IIF και ο Τσαρλς Νταλάρα προανήγγειλαν τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για το PSI, η ελληνική πλευρά προσδοκά κάποια παρέμβαση της Γερμανίας για να αποφευχθεί το δυσοίωνο σενάριο της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Κλείσιμο
Εκτός από το μέτωπο με τους εταίρους και δανειστές, ο κ. Βενιζέλος έχει να διαχειριστεί και τα εσωτερικά, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο κυβερνητικό μέτωπο απ' όπου αναμένει στήριξη για να χειριστεί τις δύσκολες συνομιλίες.
Η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν εφ' όλης της ύλης. Οι δύο άνδρες παρέμειναν στις θέσεις τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του διαδόχου του τον Μάρτιο και ο υπουργός Οικονομικών στη θέση πως δε μπορεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λόγω των υποχρεώσεών του στην κυβέρνηση.
 
Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "τα ψέματα τελείωσαν". Την εβδομάδα που ξεκινά έρχεται η τρόικα και μπαίνει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. "Χρειάζομαι τη στήριξη από Κοινοβουλευτική Ομάδα και υπουργούς" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης