«Με ελληνικό δίκαιο μια αναγκαστική ανταλλαγή ομολόγων»

«Με ελληνικό δίκαιο μια αναγκαστική ανταλλαγή ομολόγων»

Επικίνδυνη κάθε συζήτηση για το δίκαιο της δανειακής σύμβασης, λέει ο υπ. Οικονομικών

«Χρειάζονται και άλλα μέτρα!»
«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για το αν τελικά η νέα δανειακή σύμβαση θα διέπεται από το ελληνικό ή το βρετανικό δίκαιο ο  υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ξεκαθάρισε ότι «η αναγκαστική εκτέλεση ανταλλαγής ομολόγων διέπεται από το δίκαιο του τόπου, δηλαδή στην περίπτωσή μας από το ελληνικό. Είναι θεμελιώδης η διαφορά».

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη είπε πως «Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό σημείο των διαβουλεύσεων και της διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα στήριξης και το PSI» και πρόσθεσε πως «Διεξάγονται κρίσιμες και παράλληλες διαδικασίες, που απαιτούν ψυχραιμία, επαγγελματισμό και συνοχή όχι μόνο εθνική αλλά νου και καρδιάς».

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως,   απεύθυνε έκκληση να μην γίνονται συζητήσεις επί του θέματος πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, δεσμεύτηκε όμως, ότι θα ενημερωθεί πλήρως η Βουλή για όλα τα θέματα, ενώ σημείωσε ότι τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς όσο και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για όλες τις πτυχές των διαβουλεύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης