Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ

«Ποντάρουν» όλοι σε γρήγορη και αίσια λύση στο θρίλερ της αναδιάρθρωσης του χρέους – Στο +6,5% ο τραπεζικός δείκτης – Θετικά αντιδρούν και οι ευρωαγορές

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ
Οι προσδοκίες για άμεση και κυρίως θετική για την Ελλάδα επίτευξη συμφωνίας ως προς το περιβόητο «κούρεμα» του χρέους και το «ποντάρισμα», για πρώτη φορά μετά από καιρό, αρκετών βραχυπρόθεσμων παικτών, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο για μια ακόμα ημέρα, να διευρύνει ένα σερί επτά ανοδικών συνεδριάσεων και να επανέλθει σε απόσταση αναπνοής από το επίπεδο των 700 μονάδων, το οποίο μάλιστα ενδοσυνεδριακά κατάφερε και να το ξεπεράσει!

Εντυπωσιακή και πάλι η επίδοση των τραπεζών που ομοίως συμπλήρωσαν επτά συνεδριάσεις με κέρδη, ιδίως σήμερα που έκλεισε ο κλαδικός τους δείκτης στο +6,57%, με αποτέλεσμα όσοι μπήκαν στις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα να απολαμβάνουν μέχρι σήμερα αποδόσεις άνω του 31%!!!

Κλείσιμο
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το ΧΑ είχε να επιδείξει επτά συνεχείς θετικές συνεδριάσεις εδώ και έναν χρόνο, συγκεκριμένα από την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2011! Και στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 689,75 μονάδες και στο +2,94%.

Σε κάθε περίπτωση το θετικό ξέσπασμα του ΧΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο μέτωπο του … PSI κι ως εκ τούτου τα πάντα κρίνονται μέρα με τη μέρα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ)

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας η Coca-Cola, η Εθνική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ ο ΟΤΕ «γύρισε» κατά πολύ από το υψηλό των 3,07 ευρώ, όπως και ο ΟΠΑΠ ο οποίος μάλιστα έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας.

Την ίδια ώρα θετικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE στο Λονδίνο στις 5741μονάδες με άνοδο 0,68%, τον CAC 40 στο Παρίσι στις 3328 και στο +1.96% και τον DAX στη Φρανκφούρτη στις 6416 και στο +0.97%.

Θετικά άνοιξε και συνεχίζει και η Wall Street με τον Dow στις 12.604 μονάδες με άνοδο 0,19%, το Nasdaq στο +0,64% και τον S&P στο +0,35%.

Το ευρώ, τέλος, διαπραγματεύεται σχεδόν στα 1,29 (1,289) έναντι του δολαρίου.5741.15

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης