Εκτόξευση των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ

Εκτόξευση των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ

Προεξοφλείται θετική είδηση στο “κούρεμα” ή στις τράπεζες – Πάνω 23% η Εurobank, 15,5% η Alpha και 10% Εθνική, Πειραιώς και Τ.Τ. – Κέρδη και στην Ευρώπη, πάνω από 1,30 δολ. το ευρώ

Εκτόξευση των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ
Σαν «καθαρόαιμο» άλογο κούρσας κάλπασε σήμερα το χρηματιστήριο της Αθήνας με αιχμή τις αποδόσεις σε Alpha Bank και Eurobank.

Η – για ένατη συνεχή συνεδρίαση – άνοδος ξεπέρασε το 5,09% και αφήνει περιθώρια να σκεφθεί κανείς ότι, δεν συνδέεται μόνο με τις εξελίξεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, αλλά με μια θετική είδηση που δεν είναι γνωστή.

Κλείσιμο
Πιθανότατα, η είδηση να αφορά  τον τραπεζικό χώρο και να σχετίζεται με συμφωνία της οποίας οι εταίροι να περιμένουν ένα θετικότερο κλίμα για να ανακοινωθεί. Εξάλλου, υπάρχει και το περυσινό παράδειγμα της ανόδου του χρηματιστηρίου τον Ιανουάριο πριν ανακοινωθούν οι συζητήσεις για την συγχώνευση Εθνικής- Alpha Bank.

Xαρακτηριστικό είναι  το γεγονός ότι οι εβδομαδιαίες αποδόσεις σε Alpha Bank και Eurobank έφθασαν το 65% και 69,7% αντίστοιχα !!

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα τηλέφωνα των χρηματιστηριακών άρχισαν να κτυπούν ξανά…

Θετικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ  σκαρφάλωσε πάλι στα 1,3034 δολάρια.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 744,26 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 5,09%.

Ενδοσυνεδριακά ο Δείκτης έφθασε και στο υψηλό των  745 μονάδων.
Κέρδη 22,77% για την Eurobank και 15,64% για την Alpha Bank. Στα 2,09 ευρώ η Εθνική κέρδισε 10,5%. Άνοδος πάνω από 10% για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Άνοδος πάνω από 4% για την Coca- Cola, την Ελλάκτωρ, MIG, Μότορ Όιλ, Mυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Κέρδη πάνω από 1% για τις κυπριακές τράπεζες. στον σαραντάρη ξεχώρισε η ΕΧΑΕ με 11% η Ελγεκα με 10,3% και η Ιντραλότ με 16%.

Στα 60,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Την ίδια ώρα, σε θετικό κλίμα κινούνται και οι διεθνείς αγορές, με άνοδο της τάξης του 0,7%-0,8% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι και με κέρδη πάνω από 1% σε Λονδίνο, Μαδρίτη και σχεδόν 2% στο Μιλάνο.

Το δε ευρώ έχει υπερβεί τα 1,30 δολάρια.



            
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης