ΕΕ: Νέο εμπορικό όπλο απέναντι στην Κίνα – Στο τραπέζι ακόμη και πλήρης αποκλεισμός προϊόντων

ΕΕ: Νέο εμπορικό όπλο απέναντι στην Κίνα – Στο τραπέζι ακόμη και πλήρης αποκλεισμός προϊόντων

Η ΕΕ εξετάζει νέα εμπορικά εργαλεία που θα μπορούσαν ακόμη και να αποκλείσουν κινεζικά προϊόντα από την ενιαία αγορά, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το εμπορικό έλλειμμα, την υπερπαραγωγή και τον ανταγωνισμό - Πώς η ΕΕ διακινδυνεύει γενικευμένο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

ΕΕ: Νέο εμπορικό όπλο απέναντι στην Κίνα – Στο τραπέζι ακόμη και πλήρης αποκλεισμός προϊόντων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να αποκτήσει νέες εμπορικές εξουσίες που θα μπορούσαν, σε ακραία περίπτωση, να οδηγήσουν ακόμη και σε πλήρη αποκλεισμό κινεζικών προϊόντων από την ενιαία αγορά, στο πλαίσιο μιας επιθετικότερης προσπάθειας περιορισμού του εμπορικού ελλείμματος με την Κίνα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνεδρίασαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τα εμπορικά ζητήματα της ΕΕ, να καταρτίσει σχετική πρόταση έως το τέλος του έτους.

Οι νέες εξουσίες θα μπορούσαν να ενεργοποιούνται σε μια ακραία περίπτωση, όταν μια ανταγωνιστική χώρα, όπως η Κίνα, θεωρείται ότι πλήττει την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εάν η Κίνα εφαρμόσει ορισμένες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την είσοδο κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, ακόμη και να κλείσουμε πλήρως την αγορά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για «ακραίο μέτρο» και «δραστικό εργαλείο».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Η EON γίνεται Nova TV

Δείτε Επίσης