Ολάντ: «Για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα 'Grexit'»

Ολάντ: «Για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα 'Grexit'»

«Η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση» διαμηνύει ο Γάλλος πρόεδρος και ζητά από την ευρωζώνη να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία.

Ολάντ: «Για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα 'Grexit'»
Αιχμές κατά της «σιδηράς κυρίας» της Γερμανίας, Aνγκελα Μέρκελ, για την εμμονή της στην πολιτική της λιτότητας, αφήνει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες (σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία), ο ένοικος των Ηλυσίων υποστηρίζει για τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι είναι απορροφημένη από τα εσωτερικά της θέματα σε βάρος των ευρωπαϊκών ζητημάτων.

Την ίδια ώρα, για την κρίση στην ευρωζώνη όχι μόνο βλέπει φως στο τούνελ, αλλά επισημαίνει ότι είναι ήδη αρκετά ορατό. Υποστηρίζει επίσης ότι η ύφεση απειλεί σε ίδιο βαθμό την Ευρώπη όσο και το χρέος. Για τη χώρα μας δηλώνει πως δεν τίθεται θέμα «Grexit».

«Η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση» διαμηνύει ο Γάλλος πρόεδρος και ζητά από την ευρωζώνη να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία.

Ο ένοικος των Ηλυσίων επισημαίνει ότι το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση, οφείλεται στο ό,τι λήφθηκαν σωστές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου και τώρα είναι καθήκον μας να τις εφαρμόσουμε γρήγορα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον Ολάντ, αυτό σημαίνει την οριστική επίλυση της κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τόσες πολλές προσπάθειες και πρέπει να διασφαλιστεί ότι παραμένει στην ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι και άλλες χώρες που έχουν καταβάλει επίπονες προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση των οικονομικών τους, θα ανταμειφθούν με χαμηλότερα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι είναι υπέρ της μερικής συγκέντρωσης χρεών μέσω ευρωομολόγων.

Τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να δει πρόοδο προς την κατεύθυνση της ρύθμισης του τραπεζικού τομέα της ευρωζώνης πριν από το τέλος του έτους ως προοίμιο για μεγαλύτερη ενιαία διαδικασία λήψης αποφάσεων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.

«Μπορούμε στη συνέχεια να αρχίσουμε την αλλαγή των μεθόδων λήψης αποφάσεων και την εμβάθυνση της ένωσής μας. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πεδίο για να εργαστούμε από τις αρχές του 2012» πρόσθεσε. Ανέφερε ωστόσο, ότι το Παρίσι θα υποστηρίξει μέτρα για στενότερη ένωση στην ΕΕ, μόνο μετά τις εκλογές του 2014 για το Ευρωκοινοβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή