Γαλλογερμανική έκκληση για άμεση εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα

Γαλλογερμανική έκκληση για άμεση εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα

Την γρήγορη ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας ζήτησαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό - Δεν αποκλείει «κούρεμα» ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Γαλλογερμανική έκκληση για άμεση εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα
Έκκληση για γρήγορη ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας απηύθυνε την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρωθυπούργο Ζαν-Μαρκ Ερό.

Στη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας, τόνισαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί το συντομότερο η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της Ελλάδας.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως είναι σημαντικό να πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να λάβουν μια απόφαση στη συνάντηση της Τρίτης.

Είπε ακόμη ότι «φυσικά δεν μιλήσαμε για κούρεμα χρέους, γνωρίζετε τη θέση μας και ότι δεν έχει αλλάξει, ούτε πρέπει να αλλάξει».

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ» διεμήνυσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για για κοινή βούληση Γαλλίας και Γερμανίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να υπάρξει σταθεροποίηση της ευρωζώνης.

Πάντως, σε ό,τι αφορά στα πρόσφατα περιστατικά βίας στη χώρα μας κατά Γερμανών αξιωματούχων και συμβόλων, η Άνγκελα Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η βία δεν αποτελεί λύση και να επαναλάβει την ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί η έκθεση της τρόικας.

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως «θέλουμε μια ισχυρή Γαλλία, όπως και η Γαλλία θέλει μια ισχυρή Γερμανία».

«Ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη Γαλλία», πρόσθεσε. Ωστόσο, αρνήθηκε να κρίνει τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης, όπως της το ζήτησε ένας δημοσιογράφος.

«Δεν θα πρέπει να περιμένετε να σχολιάσω την πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας παρατηρεί φυσικά αυτά που συμβαίνουν σε κάθε χώρα». «Εργαζόμαστε μαζί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης», τόνισε.

Ο κ. Ζαν Μαρκ Ερό διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν διαδίδει τη φημολογία του Τύπου σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανησυχία στη Γερμανία σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας. 

Δεν αποκλείει «κούρεμα» ούτε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

«Η συζήτηση για τους τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους δεν θα αποκλείει καμία συγκεκριμένη επιλογή, συμπεριλαμβανομένου ενός κουρέματος στα δάνεια του επίσημου τομέα», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η λύση θα πρέπει να προσφέρει ευελιξία.

Ωστόσο, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως για κάθε χώρα που είναι καθαρός πιστωτής της Ελλάδας, η προοπτική  του λεγόμενου OSI (συμμετοχή του επίσημου τομέα στο κούρεμα) δεν είναι ελκυστική.

Αναφορικά, πάντως, με την ιταλική πλευρά δεν αποκλείεται καμία επιλογή.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης