Οδός Αθηνών : Μαζεύτηκαν οι απώλειες, οριακή η υποχώρηση

Την ώρα που η συζήτηση στο εξωτερικό επικεντρώνεται στην προοπτική δημιουργίας της «κακής τράπεζας» ή στην ασφάλιση των τοξικών προϊόντων που προκρίνουν οι Εγγλέζοι, οι αγορές συνεχίζουν πτωτικές αναμένοντας και την ψήφιση του σχεδίου διάσωσης. Η Αθήνα ακολούθησε – ως ένα βαθμό- την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά προς το μεσημέρι περιόρισε τις απώλειες, με άξονα τις τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης συγκράτησε τις δυνάμεις του στις 1763,08 μονάδες σημειώνοντας οριακές απ

Την ώρα που η συζήτηση στο εξωτερικό επικεντρώνεται στην προοπτική δημιουργίας της «κακής τράπεζας» ή στην ασφάλιση των τοξικών προϊόντων που προκρίνουν οι Εγγλέζοι, οι αγορές συνεχίζουν πτωτικές αναμένοντας και την ψήφιση του σχεδίου διάσωσης. Η Αθήνα ακολούθησε – ως ένα βαθμό- την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά προς το μεσημέρι περιόρισε τις απώλειες, με άξονα τις τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης συγκράτησε τις δυνάμεις του στις 1763,08 μονάδες σημειώνοντας οριακές απώλειες 0,29%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν δυο μετοχές που «έτρεξαν» αρκετά  το τελευταίο διάστημα, η Eurobank και η Ιντραλοτ που έχασαν 5,78% και 4,26% αντίστοιχα.

Ένα δείγμα, όμως, της διάθεσης των επενδυτών ήταν το κλείσιμο της μετοχής της Εθνικής με κέρδη 0,62%, στα 13,06 ευρώ.

Κέρδη 5,5% για Τιτάνα, 2,46% για Βιοχάλκο, 1,91% για Μότορ Όιλ και 1, 07% για την Coca- Cola.

Ανοδικά και η ΔΕΗ στα 13 ευρώ, με φόντο την ψήφιση του προϋπολογισμού της, ο οποίος προβλέπει για φέτος γύρισμα σε σημαντικά κέρδη.

Συνεχίζουν καθοδικά τα Ελληνικά Πετρέλαια με πτώση 2,41%, ενώ πτώση 1,73% εμφάνισε η Alpha Bank και 1,57% η Τράπεζα Πειραιώς.

Στην μεσαία κεφαλαιοποίηση,  κέρδη 7,69% για την Sprider, 8,25% για τα Σωληνουργεία Κορίνθου και 2,94% για την Alapis με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Παραμένει στα ίδια ισχνά επίπεδα, συγκεκριμένα στα 78 εκατ. ευρώ, ο όγκος συναλλαγών.                                      

Μετά το μεσημέρι η διόρθωση σε ΗΠΑ και Ευρώπη άρχισε να υπερβαίνει το 1% καθώς εκφράζονται φόβοι τόσο για το ύψος  της ενίσχυσης, όσο και για τον τρόπο.

Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι δείχνουν να προτιμούν να δοθεί λύση στα τοξικά ομόλογα με ασφάλισή τους, όπου το κράτος θα εγγυάται για όποιο ποσό μένει μετέωρο.

Αντίθετα, με την λύση της «κακής τράπεζα»ς, το κράτος θα αγοράζει τα τοξικά με χρήματα τα οποία  θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr