Σόιμπλε: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα κοστίσει στη Γερμανία 2,74 δισ. ευρώ

Σόιμπλε: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα κοστίσει στη Γερμανία 2,74 δισ. ευρώ

Την Παρασκευή στην Bundestag η συμφωνία του Eurogroup

Σόιμπλε: Η συμφωνία με την Ελλάδα θα κοστίσει στη Γερμανία 2,74 δισ. ευρώ
«Η συμφωνία με την Ελλάδα θα κοστίσει στη Γερμανία 2,74 δισ. ευρώ και επιπλέον 130 εκατ. κάθε χρόνο από τη μείωση επιτοκίων δανεισμού», είπε σε επιστολή του προς τον ηγέτη του SPD, Φρανκ Γουόλτερ Στάινμερ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου για τη έγκριση των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup σχετικώς με την Ελλάδα.

Έπειτα από συνεχείς συσκέψεις τα διαφωνούντα κόμματα προχώρησαν τελικά στη συμβιβαστική λύση της Παρασκευής, καθώς αρχικά προέκυψαν διαδικαστικά προβλήματα. Τα έγγραφα πολλών εκατοντάδων σελίδων, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η απόφαση για την Ελλάδα, δεν είχαν μεταφραστεί πλήρως μέχρι τη νύχτα της Τρίτης.

Κλείσιμο
Ωστόσο ενδιάμεσα το εμπόδιο αυτό παραμερίστηκε, αφού οι μεταφράσεις των κειμένων βρίσκονται πλέον στα γραφεία όλων των βουλευτών.

«Το αργότερο, έως την Παρασκευή» αναμένεται η απόφαση  για την εκταμίευση της δόσης των 37 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το πέρας  της μαραθώνιας συνεδρίασης το βράδυ της Δευτέρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης